PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va fi caniculară, meteorologii anunţă 43 de grade

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea va continua să se încălzească. Valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Sâmbătă, temperaturile maxime se vor încadra între 28 grade in nordul Crisanei, in Maramures și 43 grade in sudul Olteniei si in sud-vestul Munteniei. De duminică vremea începe să se răcească, astfel săptămâna viitoare vine cu valori termice care vor fi în general apropiate de mediile climatologice specifice perioadei.

RomaniaTV.net
28 iun. 2017, 15:18
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va fi caniculară, meteorologii anunţă 43 de grade

PROGNOZA METEO NOAPTE Cerul va fi variabil cu înnorări temporare, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii restrânse, în regiunile vestice, nord-vestice și la munte. Izolat vor mai fi condiții de grindină. Temperaturile minime, mai ridicate decât în mod normal la această dată, vor avea valori de la 10…11 grade în estul Transilvaniei, până la 25…26 de grade în Dealurile de Vest.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Cerul va fi variabil, iar vântul slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18….20 de grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO JOI Vremea va continua să se încălzească, astfel că valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi accentuat – indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în special în sud-vestul, sudul și estul țării și local va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 grade pe litoral și 39 de grade in Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade.

Cerul va fi variabil, dar după-amiaza și în prima parte a nopții vor fi înnorări temporar accentuate, averse, posibil torențiale, descărcări electrice și izolat căderi de grindină în regiunile vestice, nordice, centrale, la deal, la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări în jumătatea de vest a țării și local în celelalte regiuni, izolat putând lua aspect de vijelie.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiază, când și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară, dar condițiile pentru averse și descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiază și cu disconfort termic accentuat (indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități) în vestul, sudul, estul țării, dar pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 grade in nordul litoralului si 39 de grade in sudul Olteniei si in sud-vestul Muntenieie, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, dar și mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în regiunile vestice și nord-vestice, unde noaptea, izolat, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări la munte, dar în cursul zilei și în interiorul arcului carpatic şi izolat în restul regiunilor.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea va fi caniculară și disconfortul termic deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA Vremea va fi caniculară și disconfortul termic extrem de ridicat în sudul, estul și parțial în centrul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 grade in nordul Crisanei, in Maramures și 43 grade in sudul Olteniei si in sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade. În vestul, nordul și centrul țării, precum și la munte, mai ales după-amiaza și noaptea vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, respectiv înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, vijelii, ploi cu caracter torențial și căderi de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea va fi caniculară și cu disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după orele amiezii, dar condițile pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi reduse. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 40 de grade, iar cea minimă va fi de 20…23 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA Vremea se va răci semnificativ față de intervalul anterior și doar în sudul și în sud-estul țării va mai fi călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și se va manifesta îndeosebi după-amiaza și noaptea prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină, cu mențiunea că aceste fenomene vor fi pe arii mai restrânse în extremitățile de vest și sud-est a teritoriului.Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 23 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Deși valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Începând de după-amiaza instabilitatea atmosferică se va accentua și vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

PROGNOZA METEO DE LUNI PANA MIERCURI Valorile termice vor fi în general apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Vor mai fi manifestări specifice instabilității atmosferice în zonele de munte, iar la începutul intervalului și în nordul, centrul și estul țării.