PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Vremea va fi deosebit de caldă la început de primăvară

PROGNOZA METEO. Sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie vor veni cu vreme deosebit de caldă. Cu toate acestea, îşi vor face apariţia şi episoade de ploaie sau înnorări.

27 feb. 2016, 16:23
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Vremea va fi deosebit de caldă la început de primăvară

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea se va încălzi în toată ţara, astfel încât valorile termice se vor situa cu mult peste mediile climatologice specifice datei, adică maximele vor fi între 9 grade în Moldova şi în zona litoralului şi 17 grade în Dealurile de Vest. Cerul va avea înnorări, mai persistente dimineaţa şi noaptea în regiunile extracarpatice, unde vor fi şi condiţii de ceaţă. Precipitaţiile nu lipsesc, vor fi însă doar ploi slabe, pe arii restrânse, în sud-vest, iar în celelalte regiuni doar izolat burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi la munte.

În Bucureşti, vremea se va încălzi faţă de ziua precedentă, mercurul urcă în termometre până spre 12…13 grade. Cerul va avea înnorări mai ales dimineaţa şi noaptea, când vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat.

Luni, temperaturile continuă să crească şi vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal la final de februarie în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 9…10 grade în Moldova şi pe litoral şi 18 grade în Dealurile de Vest poate şi în sud-estul Munteniei. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros şi doar pe arii restrânse va ploua slab. Seara şi noaptea, înnorările se vor accentua în toate regiunile, va ploua în jumătatea de vest a teritoriului, unde izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp, iar în rest ploile se vor semnala local şi vor fi în general slabe cantitativ. Dimineaţa, în sud şi în est, pe arii restrânse va fi ceaţă. Vântul va avea intensificări susţinute la munte şi în sudul Banatului, dar temporar şi la cote mai reduse şi în celelalte regiuni.

În Bucureşti, vremea va continua să se încălzească, devenind cu mult mai caldă decât în mod obişnuit , cu maxime în jur de 16 grade. Nebulozitatea va fi accentuată, dar şansele de ploaie cresc abia în noaptea următoare.

Luna martie şi bineînţeles primăvara calendaristică debutează cu vreme caldă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 9…10 grade în Dealurile de Vest şi în estul Transilvaniei şi 18 grade în Dobrogea şi în Lunca Dunării. Cerul va avea înnorări, mai accentuate în cursul zilei şi va ploua pe arii extinse în nord-vest şi local în rest. La munte, mai ales noaptea, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă şi, temporar, în celelalte regiuni.

Marţi, în Bucureşti, vremea va fi caldă pentru începutul lunii martie, cu maxime în jur de 15 grade. Cerul va fi temporar noros, dar şansele de ploaie sunt reduse. Vântul va sufla în general moderat.

Miercuri, vremea se va răci, mai ales în vestul, în centrul şi în nordul ţării unde temperaturile scad cu până la 6…7 grade, dar vremea rămâne caldă pentru început de matie în regiunile extracarpatice, astfel încât maximele se vor situa în general între 5 grade în Dealurile de Vest, în Maramureş şi în estul Transilvaniei şi cel mult 16 grade în Dobrogea. Vor fi înnorări accentuate şi, pe arii restrânse, îndeosebi ziua, vor cădea precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie în zonele joase şi mai ales ninsori în cele înalte. În restul teritoriului cerul va fi doar temporar noros şi ploile, slabe cantitativ, se vor semnala izolat ziua şi local, mai ales în sud-est, noaptea. Vântul va avea unele intensificări la munte, în regiunile sudice şi local în cele centrale.

În Bucureşti, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi temporar noros şi, trecător, vor fi condiţii de ploaie slabă, mai ales noaptea. Vântul va sufla cu ceva răbufniri în cursul zilei. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade.

Joi-duminică. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru începutul lunii martie, mai ales spre sfârşitul intervalului, adică joi vor fi maxime între 6…7 grade în estul Transilvaniei, în Maramureş şi în jur de 13 grade în sud-est, apoi temperaturile cresc din nou, iar în weekend ne aşteptăm la maxime ce pot ajunge din nou la 18 grade duminică în vest şi în nord-vest. Vor cădea şi precipitaţii, pe arii ceva mai extinse joi şi vineri, vor fi ploi, iar în zonele montane înalte aşteptăm şi lapoviţe şi ninsori. La finalul săptămânii, precipitaţiile vor fi mai puţine.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei luni: Cum va fi vremea de Paşte