PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea se va menţine deosebit de caldă în regiunile sudice, estice si centrale, în timp ce în restul teritoriului, pe fondul accentuării instabilitătii atmosferice, valorile termice diurne vor marca o scădere, dar vor continua să fie mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei. La începutul săptămânii viitoare, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toată tara si va ploua pe arii extinse

14 sept. 2016, 13:16
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă

PROGNOZA METEO JOI. Valorile de temperatură, deşi în scădere faţă de ziua precedentă în sud şi sud-est, se vor menţine în cea mai mare parte a ţării peste cele normale pentru mijlocul lunii septembrie; astfel, maximele se vor încadra între 21…22 de grade în nordul litoralului şi 31…32 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în zona montană şi în sud-estul teritoriului, unde mai ales după-amiaza pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Dimineata si noaptea, în zonele joase de relief, vor fi condiţi de ceată

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit la mijlocul lunii septembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă va fi de 28…30 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI: Vremea va deveni din nou deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 23…24 de grade pe litoral si 33 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări pe parcursul zilei la munte şi în sud-estul extrem, iar în a doua parte a nopţii în vestul şi nord-vestul ţării, zone unde doar izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări locale în Dobrogea. In depresiuni vor fi condiţii de ceaţă, în orele dimineţilor.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, astfel că temperatura maximă va fi de 31…32 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO SAMBATA: Vremea se va menţine deosebit de caldă în regiunile sudice, estice si centrale, în timp ce în restul teritoriului, pe fondul accentuării instabilitătii atmosferice, valorile termice diurne vor marca o scădere, dar vor continua să fie mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei. Treptat, în jumătatea de nord-vest a tării înnorările se vor accentua si, mai ales seara si noaptea, se vor semnala averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul noptii când fenomenele specifice instabilitătii atmosferice îsi vor face aparitia pe arii restrânse. Izolat, mai ales în zona de munte, se vor înregistra cantităti de apă însemnate si vor fi conditii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade in delta si 34 de grade în Oltenia si Muntenia.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: În cursul zilei, vremea va fi frumoasă si deosebit de caldă, temperatura maximă urmând a se situa în jurul valorii de 33 de grade. Noaptea, treptat, gradul de nebulozitate va fi în crestere, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat.

  • TENDINTA

DUMINICA – Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor marca o scădere în toate regiunile, mentinându-se totusi mai ridicate decât cele normale pentru acestă dată în sud-estul teritoriului. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele montane, în nordul şi în centrul ţării, iar după-amiaza şi noaptea si în regiunile estice şi sud-estice; în restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala local. Izolat, mai ales la munte, se vor cumula cantităti de apă mai însemnate si vor fi conditii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 21…22 de grade in Dealuriele de Vest si 32 …33 de grade în sudul Munteniei si în Dobrogea.

LUNI si MARTI – Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toată tara si va ploua pe arii extinse, local moderat cantitativ, iar valorile termice vor continua să scadă, apropiindu-se de mediile climatologic specifice acestei perioade.