PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Weekend-ul vine cu o răcire a vremii şi cu ploi

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o răcire a vremii în weekend. Mai mult, îşi vor face apariţia şi precipitaţiile. De luni, însă, vremea se va ameliora sub aspectul ploilor.

14 iul. 2017, 13:47
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Weekend-ul vine cu o răcire a vremii şi cu ploi

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nord-vestul și centrul țării, iar la începutul nopții și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Izolat se pot înregistra cantități de apă de 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18 grade pe litoral.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 16…17 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea va deveni în general instabilă în regiunile nordice, nord-estice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte din restul țării, unde, în special după orele amiezii, înnorările vor fi temporar accentuate, iar aversele și descărcările electrice vor fi frecvente. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări seara și noaptea când astfel de fenomene se vor semnala local și la cote mai reduse. Vântul va avea unele intensificări în sud-estul țării și în extremitatea de vest, dar de scurtă durată și asociat instabilității atmosferice, fiind posibile izolat vijelii. Valorile de temperatură vor caracteriza o vreme răcoroasă în nord, în nord-est și parțial în centru; cele maxime se vor încadra între 20…22 de grade local în Maramureș, Moldova și estul Transilvaniei și 30…32 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 18 grade.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară, dar mai ales în cursul nopții când vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

PROGNOZA METEO. Duminică, în vestul teritoriului, dar și în extremitatea de sud-est valorile termice se vor situa în jurul celor normale ale perioadei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi în a doua parte a zilei și la începutul nopții când local vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină. În restul țării vremea va fi răcoroasă, cerul va fi mai mult noros și va ploua pe arii extinse. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă local peste 15…20 l/mp și pe spații mici peste 35 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vest și în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în estul Transilvaniei și 27..poate 28 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime între 9 grade în depresiuni și 19 grade pe litoral.

În Bucureşti, vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

PROGNOZA METEO. Luni, vremea se va ameliora sub aspectul ploilor, iar temperatura aerului va fi în creștere. Maximele termice se vor încadra între 23 și 30 de grade, iar minimele în general între 10 și 18 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în regiunile sudice și în zonele de deal și de munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-est, mai ales în prima parte a intervalului.

În Bucureşti, temperatura aerului va fi în creștere, astfel că maxima va fi de 27…29 de grade, iar minima de 15…17 grade. Cerul va mai avea unele înnorări la începutul zilei, când vor fi condiții de ploaie slabă, apoi se va degaja. Vântul va prezenta unele intensificări în prima parte a intervalului.

PROGNOZA METEO. Marţi, vremea va fi predominant frumoasă, dar va deveni călduroasă în jumătatea de sud-vest a țării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza în zona de munte unde izolat vor fi averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, iar cele minime între 8 grade în depresiunile intramontane și 20 de grade pe litoral.

În Bucureşti, vremea va deveni călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 30…31 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 15…17 grade.

De marţi până vineri, vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor, izolat caniculară în partea de sud-vest. Condiții pentru averse și descărcări electrice vor fi în cursul după-amiezilor în zona montană.