PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. Temperaturi scăzute şi ninsori la munte

Meteorologii anunţă vreme în general închisă în weekend, cu temperaturi scăzute. Îşi vor face apariţia precipitaţiile iar la munte vor fi sub formă de ninsoare. Temperaturile vor creşte la începutul săptămânii, meteorologii anunţă maxime de 20 de grade în Lunca Dunării.

19 feb. 2016, 14:30
PROGNOZA METEO pentru WEEKEND. Temperaturi scăzute şi ninsori la munte

SÂMBĂTĂ. Vremea va fi în general închisă în jumătatea de nord a ţării şi va ploua pe arii extinse, iar în Moldova, Maramureş, pe parcursul nopţii şi în Crişana şi Transilvania, se vor semnala şi precipitaţii mixte. La munte vor predomina ninsorile.

În restul teritoriului, cerul va avea înnorări temporare, iar ploile se vor semnala pe spaţii restrânse, mai ales în Dobrogea şi sudul Munteniei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în special în zona montană şi în sud-vestul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade in Maramures si nordul Moldovei şi 12 grade in Oltenia.

BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări în timpul zilei, când este posibil să plouă slab, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 9 grade.

DUMINICA. Vremea va intra într-un proces de încălzire, ce se va resimţi mai ales în timpul nopţii. Cerul va fi temporar noros şi preponderent în cursul zilei va ploua local în jumătatea de nord şi
izolat în restul ţării. La munte vor predomina ninsorile, iar pe spaţii restrânse în Maramureş, Crişana şi Transilvania vor fi şi precipitaţii slabe, mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi la cote mai reduse în regiunile vestice, sud-vestice şi centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade in nord-vest şi centru si 13 grade in extremitatea de sud-vest.

BUCUREŞTI. Cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 10 grade.

LUNI. Valorile termice vor fi în creştere, vremea devenind mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade in depresiuni si in delta şi 20
de grade in Lunca Dunarii. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, nordul şi centrul ţării, unde îndeosebi noaptea va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Câmpia de Vest şi în Delta Dunării, iar la munte va fi tare. În zonele joase îndeosebi din sud, dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţă.

BUCUREŞTI. Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 18, 19 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

TENDINTA. Marţi vemea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 17 grade. Dar, incepand de miercuri temperaturile vor scădea semnificativ asa ca in a doua parte a săptămânii se vor apropia de ceea ce ar fi normal sa se înregistreze la sfârșitul lunii februarie. Totodată isi fac aparitia si precipitațiile ce vor cuprinde
treptat toate zonele, iar la munte vor ajunge sa predomine ninsorile.