PROGNOZA METEO pentru zilele următoare. Cum va fi vremea de Florii

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o vreme rece în perioada următoare. Cerul va fi noros în majoritatea regiunilor, iar la munte vor predomina ninsorile, ploile şi vântul. În ziua de Florii va fi ceva mai cald, însă nu în toate regiunile din ţară.

01 apr. 2015, 16:21
PROGNOZA METEO pentru zilele următoare. Cum va fi vremea de Florii

PROGNOZA METEO. Joi se mai raceste fata de miercuri şi ajungem sa vorbim despre o vreme rece pentru începutul lunii aprilie mai ales în nordul şi în centrul ţării. Cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice, nordice şi centrale şi va prezenta înnorări temporare în restul teritoriului. La munte vor predomina ninsorile şi mai ales în Carpaţii Orientali şi în cei Occidentali izolat cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă. Trecător, mai ales în cursul nopţii, în Maramureş, Transilvania, Crişana şi local în Moldova precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar în celelalte regiuni vor fi preponderent ploi şi doar pe arii restrânse. Vântul va prezenta intensificări în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi local 55…60 km/h, iar pe crestele montane va depăşi la rafală 90 km/h.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Maine in Capitala se arata soarele, dar spre seara şi noaptea, se inmultesc norii si trecător ploua slab. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 55…60 km/h. Temperatura maximă va fi în jur de 12 grade.

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea se va menţine rece pentru prima decadă a lunii aprilie. Cerul va prezenta înnorări temporare şi local vor mai fi precipitaţii în general slabe, în nordul, centrul, estul ţării şi izolat în rest. La munte vor predomina ninsorile, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi. În Maramureş, Transilvania, Crişana şi local în Moldova şi în zonele deluroase din restul ţării, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări, dar la cote mai reduse decât în zilele precedente în cea mai mare parte a ţării, iar noaptea va slăbi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 13 grade în Lunca Dunării.

CITEŞTE ŞI Tradiţii şi obiceiuri de FLORII. Ce nu ai voie să faci înainte de Duminica Floriilor

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi rece pentru această dată in Bucuresti, unde temperatura maximă va fi de numai 10…12 grade, in conditiile in care cerul va fi partial acoperit de nori si când trecător va ploua. Vântul va avea intensificări îndeosebi în orele amiezii.

PROGNOZA METEO. Ziua de sambata incepe cu temperaturi negative in mare parte din tara. Cerul se va înnora treptat în majoritatea regiunilor si mai ales in cursul noptii de Florii va ploua local în vestul şi nord-vestul ţării. În restul teritoriului, doar izolat va ploua slab. În Maramureş, precipitaţiile pot şi fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar la munte vor predomina ninsorile. Vântul se mai agita putin pe la munte şi trecător prin Banat şi Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade in depresiuni si 14 grade in extremitatea sudica si sud-vestica.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Va fi soare la inceputul weekendului in Capitala, dar un soare cu dinti pentru ca vor fi temperaturi sub pragul de inghet, apoi se va înnora treptat după-amiaza şi noaptea. Vântul va sufla cel mult moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade.

VREMEA DE FLORII. DUMINICA Floriilor sau sarbatoarea Pastelui Catolic aduce o incalzire a vremii in sud-estul ţării şi în sudul extrem, unde temperaturile se vor apropia de normalul perioadei, în timp ce în restul teritoriului acestea se mentin mai scăzute decât mediile multianuale. Vor fi maxime cuprinse, în general, între 7 şi 17 grade. Cerul va avea înnorări şi va ploua, în cursul zilei în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţării si abia noaptea în celelalte regiuni, dar aici o sa-si faca simtita prezenta vantul, asa ca nu se anunta o zi foarte linistita. In plus, cei care sunt la munte vor avea parte de precipitratii aproape ca in timpul iernii. Saptamana patimilor debuteaza cu o vreme cam racoroasa si cu precipitaţii în cea mai mare parte a ţării.