PROGNOZA METEO. Ploi cu descărcări electrice, în weekend. De luni, vremea se răceşte

PROGNOZA METEO. Sâmbătă şi duminică vremea va fi instabilă, iar valorile termice diurne vor marca o scădere, faţă de cele din ziua precedentă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, temporar accentuate, ploi cu caracter de aversă și descărcări electrice. Luni, vremea va fi în general instabilă și se va răci faţă de intervalul precedent, devenind răcoroasă pentru această dată.

13 mai 2016, 15:01
PROGNOZA METEO. Ploi cu descărcări electrice, în weekend. De luni, vremea se răceşte

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea va fi, în general, instabilă în vestul, centrul şi nordul ţării, unde valorile termice diurne vor marca o scădere, faţă de cele din ziua precedentă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, temporar accentuate, ploi cu caracter de aversă și descărcări electrice. Cu precădere în zonele montane, local, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, iar astfel de fenomene, pe arii restrânse, mai ales în orele serii și în prima parte a nopţii. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în centru şi sud-est, dar mai ales la munte şi de scurtă durată, în timpul ploilor şi în celelalte regiuni.Temperaturile maxime vor avea valori de la 15…16 grade în dealurile Crişanei, nord-estul Transilvaniei şi Maramures, până la 27 de grade în sudul Munteniei şi partea continentală a Dobrogei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sâmbătă, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi condiţii de ploaie slabă, spre seară şi în primele ore ale nopţii. Vântul va sufla moderat iar temp max va fi de 25…26 de grade.

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea va fi în general instabilă cu înnorări, temporar accentuate, averse şi descărcări electrice. Astfel de manifestări vor fi, pe arii relativ extinse, în interiorul arcului carpatic, zona de munte, iar spre seară şi noaptea şi în regiunile sudice şi de sud-est, în timp ce în restul teritoriului se vor semnala izolat. Punctiform, cantitățile de apă vor fi mai însemnate şi se menţin condiţii de grindină. Vântul va sufla cu unele intensificări în sudul și estul ţării, în prima parte a intervalului, dar de scurtă durată, în timpul ploilor şi în celelalte zone. Temperaturile maxime, în uşoară scădere în sud şi în sud-est, se vor încadra între 15 gr in zonele cu nori m ulti si ploi din dealurile de vest si 25 de grade in sud-est.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Duminică, vremea va fi predominant frumoasă în cursul zilei şi în general instabilă noaptea, când vor fi înnorări, averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări de scurtă durată. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade.

PROGNOZA METEO. Luni, vremea va fi în general instabilă și se va răci faţă de intervalul precedent, devenind răcoroasă pentru această dată. Temperaturile maxime vor avea valori de la 12…13 grade în estul Transilvaniei, până la 22 de grade în zona Deltei. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în centrul, nordul și nord-estul țării, zonele montane și pe arii mai restrânse în restul teritoriului, mai ales după amiază şi în prima parte a nopţii. La munte, la altitudini mai mari, cu precădere în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Luni, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi îndeosebi, în a doua parte a zilei şi în prima parte a nopţii, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura aerului, în scădere faţă de intervalul precedent, va avea o valoare maximă de 19…20 de grade.