PROGNOZA METEO: PLOI cu tunete şi fulgere la început de săptămână, apoi vremea se încălzeşte

PROGNOZA METEO. Luni, instabilitatea atmosferică va fi accentuata si se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, însoţite de descărcări electrice şi de rafale ale vântului. Temperaturile vor fi cuprinse între 14 - 23 grade Celsius. Nici capital nu e ocolită de nori şi sunt posibile averse, tunete şi fulgere.

RomaniaTV.net
10 mai 2015, 11:47
PROGNOZA METEO: PLOI cu tunete şi fulgere la început de săptămână, apoi vremea se încălzeşte

PROGNOZA METEO. Luni, deasupra României vor predomina norii convectivi, cu mare dezvoltare verticala ce lasă averse însoţite de descărcări electrice şi de rafale ale vântului, local în zonele montane şi submontane, în centru şi în sud-vest şi izolat în celelalte zone ale tarii. Pe spaţii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vremea se linistetse abia in maine noapte cand doar izolat mai sunt averse si desc electrice. Temperatura aerului, în scădere faţă de intervalul precedent cu precădere în jumătatea vestică a ţării, va avea valori maxime cuprinse între 14 grade in Maramures si in Dealurile de vest şi 23 de grade in sud-est.
În Capitală, norii intuneca temporar cerul si ne mai aşteptam la averse, tunete si fulgere. Mercurul din termometre urcă totuşi până spre 20…21 grade.

PROGNOZA METEO. Marţi avem parte de vreme în general frumoasă, cu soare mai generos decat in zilele precedente. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza, când izolat, îndeosebi în est şi la munte, vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla cu ceva intensificări în sud-est şi pe crestele montane. Temperaturile maxime, mai ridicate decât în ziua precedentă, vor fi cuprinse între 18 grade in nord si 25 de grade in Lunca Dunarii.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă, cu cerul variabil şi vânt cel mult moderat. Se încălzeşte uşor, mercurul din termometre ajunge la 23…24 de grade Celsius.

PROGNOZA METEO. MIERCURI temperaturile continua sa cresca şi vremea va deveni caldă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse ploi de scurtă durată, posibil insotite de tunete si fulgere, după-amiaza şi seara în nord şi la munte. Vantul se anunata mai alert la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 grade in nordul litoralului si in estul Transilvanieie si 27 de grade in Banat.

În Capitală, vremea se mai încălzeşte, meteorologii anunţând 25…26 grade Celsius la umbra. Va fi si o zi frumoasa, cu mai mult soare decat nori pe cer şi vânt ce adie plăcut.

Joi, vremea va fi caldă pentru această dată, dar şi uşor instabilă. Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi averse insotite de fulgere, tunete si rabufniri ale vantului mai ales după-amiaza şi noaptea, local în vest, in centru şi in nord şi izolat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 28 de grade.

Vineri si sambata vremea va fi caldă, apoi valorile termice vor scădea începând din vest. Treptat, fenomenele de instabilitatea atmosferică vor cuprinde toate regiunile.