PROGNOZA METEO: Ploi în toată ţară şi temperaturi scăzute în weekend

PROGNOZA METEO. Sfârşitul de săptămână aduce o răcire temporară a vremii, maximele termice învârtindu-se în jurul valorii de 13 grade, însă luna aprilie va debuta cu vreme mai caldă decât în mod normal.

28 mart. 2014, 07:04
PROGNOZA METEO: Ploi în toată ţară şi temperaturi scăzute în weekend

PROGNOZA METEO. Vineri, norii acoperă cerul în aproape toată ţara şi aduc ploi pe arii extinse. Practic doar în nord-vest sunt înnorări temporare şi şansele de ploaie mai reduse. În majoritatea regiunilor vor predomina aversele, izolat e posibil să fie însoţite de fulgere şi tunete, iar în sud şi în Carpaţii Meridionali se pot aduna local peste 10, 15 de apa pe mp. În zonele montane aflate la altitudini mari precipitaţiile vor fi şi sub lapoviţă şi ninsoare. Vântul e ceva mai turbulent la munte şi local şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime scad cu câteva grade în sud şi în centru şi la nivelului întregii ţări aşteptăm valori de la 11 grade în zonele deluroase din sud-vestul ţării până la 19 grade în Maramureş.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri, cerul e încărcat de nori mai toată ziua, temporar plouă, iar vântul agită şi el atmosfera. Temperatura aerului e în scădere uşoară faţă de ziua de joi, astfel încât maximele vor fi în jur de 13 grade, uşor mai mici decat mediile multianuale.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă putem vorbi deja despre o vreme ameliorată semnificativ sub aspectul precipitaţiilor. Norii sunt tot mai rari, soarele tot mai insistent şi putem vorbi despre înnorări mai consistente şi ploi slabe pe arii restrânse doar în sud-vest şi la munte. Vântul suflă cu ceva intensificări în est şi în sud şi doar izolat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8,9 grade pe litoral şi în nordul Moldovei şi 18 grade în Oltenia, în Banat şi în Transilvania.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Ziua de sâmbătă vine cu vreme mai bună decât vineri. Cerul devine variabil, soarele e tot mai darnic îndeosebi după-amiaza, iar maximele se opresc la 14, 15 grade, o idee încă sub media multianuală a datei din calendar.

PROGNOZA METEO de Paşte şi de 1 Mai: Cum va fi vremea de Paşte 2014

PROGNOZA METEO. Ziua de duminică începe cu temperaturi sub pragul îngheţului şi izolat brumă în nord, în centru şi în est, în timp ce în vest sunt condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică mai ridicată ne asigură însă peste zi o vreme în general frumoasă, cu cerul mai mult senin în aproape toată ţara. Doar la începutul zilei mai sunt ceva nori în sud-vest. Vântul nu suflă agitat în nicio regiune, iar maximele termice pleacă de la 9, 10 grade pe litoral şi ajung la 20 grade în Banat.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Şi locuitorii Capitalei îşi pot programa duminică plimbări în parc sau alte activităţi în aer liber pentru că vremea va fi frumoasă, cu cerul aproape lipsit de nori şi vânt destul de domol. Până după-amiază la umbră se adună în termometre 15, 16 grade.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni

PROGNOZA METEO. Luni temperaturile mai cresc puţin în toate regiunile aşa că săptămâna debutează cu vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit la sfârşit de martie. Meteorologii anunţă maxime de la 10, 12 grade pe litoral până la 21 grade în sud. Cerul se înnorează, mai ales după-amiază şi noaptea în jumătatea nordică a ţării, unde ploua slab, iar în nordul Carpaţilor Orientali vor fi şi lapovite şi ninsori. În primele zile ale lunii aprilie aşteptăm mai întâi temperaturi uşor mai mari decât mediile multinuale ale perioadei, apoi o uşoară răcire. Local şi temporar va ploua, iar la munte vor fi şi precipitaţii mixte.