PROGNOZA METEO. Ploile şi furtunile pun stăpânire pe ţară

PROGNOZA METEO. Meteorologii avertizează că vin zile cu vreme ploioasă, furtuni însotiţe de descărcări electrice. Vremea va redeveni frumoasă de vineri, când sunt aşteptate până la 31 de grade.

02 sept. 2014, 13:19
PROGNOZA METEO. Ploile şi furtunile pun stăpânire pe ţară

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări şi vor fi averse, cu tunete şi fulgere în jumătatea de sud a ţării, local în zona montană şi pe alocuri în celelalte zone din ţară. Ne atrage atenţia faptul că în Oltenia, Munţii Banatului şi local în Muntenia şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură se vor strânge cantităţi importante de apă, local peste 15…20 l/mp şi izolat peste 35…40 l/mp. Vântul va sufla cu putere în majoritatea regiunilor, dar va avea viteze mai mari în partea de sud, unde local vorbim despre rafale de 50…70 kilometri pe oră, dar şi la munte, unde se vor depăşi izolat chiar 70…80 kilometri pe oră. Temperaturile maxime se vor situa între 22 de grade în Oltenia şi 29…30 de grade în estul şi nord-vestul ţării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri, vremea va deveni instabilă. Norii vor acoperi cerul mai ales după-amiaza şi seara, când va ploua, posibil cu tunete şi fulgere, dar vântul bate cu putere pe tot parcursul zilei, cu viteze ce vor atinge 55…60 km/h la rafală. Termometrele vor strânge cam 28…29 de grade, dar vântul va amplifica senzaţia de rece.

Citeşte şi FENOMENE EXTREME în România: PLOI TORENŢIALE şi RAFALE DE VÂNT

PROGNOZA METEO. Joi, cerul va fi înnorat în sud-vestul şi sudul ţării, mai ales în prima parte a zilei şi va ploua pe arii relativ extinse, iar cantităţile de apă vor mai depăşi 15 l/mp. În restul teritoriului, se arată soarele, iar ploile, slabe cantitativ, se vor semnala izolat, mai ales în zonele montane. Ploile vin şi cu fenomene electrice, iar vântul îşi mai face simţită prezenţa în sudul, sud-estul ţării şi la munte, cu viteze ce vor mai depăşi la rafală 45…50 km/h. În celelalte zone, vântul este mai liniştit şi numai trecător vântul va avea răbufniri nervoase. Temperaturile maxime vor pleca de la 23…24 de grade în depresiuni, vestul Olteniei şi nordul Moldovei şi vor atinge 31 de grade, izolat, în sud-est.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. În prima parte a zilei de joi, norii mai acoperă cerul şi este posibil să scuture şi câţiva stropi de ploaie, dar mai apoi se arată soarele şi temperatura urcă spre aproximativ 30 de grade. În schimb, vântul nu se potoleşte până seară când începe să dea semne de oboseală.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

PROGNOZA METEO. Vremea se îndreaptă vineri şi se face frumos. Este soare şi numai prin vestul, sud-vestul şi centrul ţării, precum şi pe la munte, mai rătăcesc câţiva nori ce lasă pe arii restrânse ploi slabe, de scurtă durată şi, posibil, descărcări electrice. Vântul va mai avea uşoare răbufniri nervoase prin sud-estul ţării, precum şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor situa între 23 de grade în depresiuni şi 30 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Se face frumos, vineri. Meteorologii anunţă vreme însorită, uşoare adieri ale vântului şi 28…29 de grade în termometre la amiază.

PROGNOZA METEO. Weekendul şi primele zile ale săptămânii viitoare aduc vreme în general frumoasă şi însorită. Înnorări şi ploi trecătoare îşi vor face apariţia pe alocuri  în vestul, centrul, sud-vestul ţării şi la munte şi cu totul izolat în celelalte regiuni. Temperaturile rămân destul de generoase pentru prima decadă a lunii septembrie, respectiv maxime diurne între 23 şi 31 de grade.