PROGNOZA METEO: Revin PLOILE în mare parte din ţară. Cum va fi vremea în Bucureşti şi în restul teritoriului

Miercuri vremea schimba semnificativ foaia, cel putin în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi cea mai mare parte a Moldovei, unde vor fi înnorări temporar accentuate şi vor cădea averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

RomaniaTV.net
26 aug. 2014, 13:13
PROGNOZA METEO: Revin PLOILE în mare parte din ţară. Cum va fi vremea în Bucureşti şi în restul teritoriului

Miercuri, în sudul şi sud-estul ţării vremea va fi în general frumoasă, călduroasă în orele amiezii, iar pe cer aproape ca nu se arată nici un nor. Temperaturile maxime, mai scad puţin faţăa de marţi în regiunile vestice, nordice şi centrale şi vor pleca de la 21 grade în nord până la 33…34 de grade în Lunca Dunării.
Pe bucuresteni îi asteapta miercuri o vreme în general frumoasă, dar călduroasă în orele amiezii, când se va înregistra o maximă termică în jurul valorii de 32 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va adia plăcut.

Joi, se mai răcoreşte şi în regiunile estice şi sud-estice, astfel că după-amiază vine cu temperaturi de la 19 grade în nord până la 29 de grade. Izolat în Lunca Dunării, cerul va fi temporar noros. Norii împart cerul cu soarele în sudul şi estul ţării, precum şi în zona de munte, unde numai pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. În rest, va predomina soarele, iar sanşele de ploaie vor fi reduse. Vântul se agită prin est, pe la munte, dar trecător în celelalte regiuni.
Se răcoreşte semnificativ şi în Capitală, unde pe parcursul zilei de joi temperatura nu trece de 26…27 de grade Celsius. Cerul va fi parţial acoperit de nori şi vor fi condiţii ca, trecător, să plouă slab, în timp ce vântul îşi face uşor simţită prezenţa.

Ziua de vineri vine cu vreme frumoasă şi însorită în toată ţara. Vântul se mai potoleşte, iar maximele termic vor fi cuprinse între 20…21 de grade în Maramureş, nordul Moldovei şi în depresiuni şi 28 de grade în Lunca Dunării.
Vremea va fi frumoasă şi în Capitală, cerul va fi senin, iar vântul liniştit. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade.

Ultimele două zile ale săptămânii vin cu vreme în general frumoasă şi temperaturi în creştere uşoară în cea mai mare parte a ţării, astfel ca maximele termice vor fi în acord cu data din calendar. Vorbim despre valori ce se vor situa între 22 şi 30 de grade. Soarele va domina cerul şi numai trecător se arată câţiva nori pe ici pe colo, în special prin nordul şi vestul teritoriului, însă condiţiile de ploaie vor fi reduse. Abia la începutul săptămânii viitoare instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată, cu precădere în vestul ţării.