PROGNOZA METEO: Revine gerul în România. Până la cât scade temperatura

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea se va răci puternic în zilele următoare şi se va instala gerul în mai multe zone din ţară. 

25 ian. 2017, 13:29
PROGNOZA METEO: Revine gerul în România. Până la cât scade temperatura

PROGNOZA METEO. Joi, 26 ianuarie 2017, vremea se va răci și va fi ger, dimineaţa, îndeosebi în nord şi centru, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime, vor fi cuprinse între -9 şi 2 grade, iar cele minime între -19 și -9 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre -27 de grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest, până la -6 grade. Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse va mai ninge slab, îndeosebi în regiunile sudice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în cursul zilei în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și pe crestele montane. În zonele joase se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură, dimineaţa, îndeosebi în regiunile intracarpatice, iar noaptea şi în rest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va răci, devenind geroasă noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -3 grade, iar cea minimă va fi de -12…-10 grade. Cerul va fi temporar noros. În primele ore ale zilei vor fi condiţii de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Spre sfârşitul nopţii vor fi condiţii de ceaţă şi chiciură.

PROGNOZA METEO, vineri 27 ianuarie 2017. Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată, geroasă dimineața în cea mai mare parte a țării, iar noaptea în nord-vest, centru, sud și local în vest. În estul țării şi parţial în sud și centru, cerul va avea înnorări, iar dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceață asociată cu chiciură şi trecător fulguieli. În celelalte regiuni cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar mai ales la începutul intervalului va fi izolat ceaţă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 și 2 grade, iar cele minime, în general, între -14 și -6 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată, geroasă dimineaţa. Cerul va fi temporar noros ziua și acoperit noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -4 grade, iar cea minimă de -9…-7 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO sâmbătă 28 ianuarie 2017. Valorile termice se vor menține mai coborâte decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării, iar dimineața şi noaptea va mai fi ger, cu precădere în centru și în sud. În regiunile estice și sud-estice vremea va fi în general închisă și, mai ales în prima parte a zilei, izolat va ninge slab. În celelalte zone, cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 4 grade, iar cele minime, în general, între -12 și -4 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse în zonele joase va fi ceață asociată cu chiciură și posibil fulguieli.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valorile termice vor rămâne sub mediile climatologice specifice perioadei. Vremea va fi în general închisă, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de -1…0 grade, iar cea minimă de -7…-5 grade, posibil mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO duminică 29 ianuarie 2017. În regiunile sudice și estice vremea va fi în general închisă, în timp ce în rest cerul va fi variabil la senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-vest. Pe spaţii mai mici decât în intervalul precedent va mai fi ger, dimineața și noaptea, în special în centrul și sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 6 grade, valorile mai ridicate fiind în vestul și nord-vestul țării, iar cele minime se vor situa între -12 și -2 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceață asociată cu chiciură.