PROGNOZA METEO. România se topeşte în continuare. Când scăpăm de caniculă

PROGNOZA METEO. România va continua să se topească sub soarele arzător şi în zilele următoare, însă meteorologii ne anunţă că scăpăm de caniculă.

RomaniaTV.net
06 aug. 2016, 15:28
PROGNOZA METEO. România se topeşte în continuare. Când scăpăm de caniculă

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. În sudul şi în sud-estul ţării vremea se va menţine călduroasă, local caniculară după-amiaza, când indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. În restul teritoriului valorile termice vor scădea şi se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi noaptea când vor fi averse însoţite de descărcări electrice, local în centru, în zonele montane şi submontane şi doar izolat în restul teritoriului. Punctiform cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab si moderat cu unele intensificări în est si în sud-est, pe parcursul zilei şi în vest, iar de scurtă durată si în celelalte regiuni, asociat averselor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 25 de grade în nordul Moldovei şi în Maramureş, până la 37 de grade în Lunca Dunării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va menţine călduroasă, caniculară după-amiaza, când şi indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va putea depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări spre seară şi noaptea.

PROGNOZA METEO LUNI. Temperaturile scad sub pragul de caniculă şi în regiunile sudice şi sud-estice, iar la nivelul întregii ţări se vor atinge valori termice în jurul mediilor multianuale specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în depresiuni si 33 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, dar temporar vor fi şi înnorări accentuate, averse si descărcări electrice, local la munte, în sud-vest, centru si doar izolat în restul teritoriului. Punctiform se vor acumula cantităţi de apă de peste 20…25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări, în prima parte a intervalului, în regiunile sud-estice, iar de scurtă durată şi în celelalte regiuni, asociat averselor.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi una obişnuită pentru aceast perioadă a anului. Valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil. Vântul va avea unele intensificări în cursul zilei, apoi va slăbi în intensitate.

PROGNOZA METEO MARŢI. Valorile termice se vor situa usor peste normele climatologice în majoritatea zonelor si se vor înregistra maxime cuprinse între 26 de grade in estul Transilvaniei si 34 de grade in Lunca Dunarii. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local la munte, dar si în regiunile centrale si sud-vestice.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi călduroasă, cu o maximă termică, în crestere fată de ziua anterioară, de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab si moderat.

Aşadar, după o zi de luni cu temperaturi în limite normale pentru luna august, acestea cresc din nou şi vor depăşi pragul de caniculă, îndeosebi în sud. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade in estul Transilvaniei si 36 de grade in Lunca Dunarii. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zona montană şi submontană, iar spre sfârsitul intervalului si în regiunile vestice şi nord-vestice, unde pe arii restrânse vor fi averse si descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în Câmpia de Vest.

Odată cu apropierea weekendului, vremea devine în general instabilă, la început în vestul, nordul si centrul tării, apoi si în restul teritoriului. Valorile termice vor scădea treptat, exceptând, prima zi a intervalului, regiunile sudice si estice, unde local va fi caniculă.