Prognoza meteo. România, un WEEKEND ÎN IAD

Vremea în weekend. Meteorologii au veşti proaste pentru noi. Vom avea cel mai fierbinte weekend de până acum. Sâmbătă şi duminică canicula se va intensifica în toată ţara, iar zona de vest va traversa un cod roşu. Abia luni temperaturile vor scădea puţin, însă acest lucru va aduce şi furtuni puternice, cu grindină.

04 aug. 2017, 17:26
Prognoza meteo. România, un WEEKEND ÎN IAD

VINERI NOAPTE

ÎN ŢARĂ

VALORILE DE TEMPERATURĂ SE VOR MENŢINE RIDICATE; ÎN ZONELE DE CÂMPIE ȘI LOCAL ÎN CELE DE DEAL ȘI PODIȘ, ACESTEA NU VOR COBORÎ SUB 20 DE GRADE. În zori, se vor înregistra minime cuprinse între 12…14 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 26…28 de grade în Dealurile de Vest și în nordul litoralului. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

BUCUREŞTI

Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab. TEMPERATURA MINIMĂ VA FI RIDICATĂ ŞI VA ATINGE 20…22 DE GRADE.

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ

VREMEA CANICULARĂ VA PERSISTA, IAR DISCONFORTUL TERMIC SE VA MENȚINE DEOSEBIT DE ACCENTUAT, ASTFEL CĂ INDICELE TEMPERATURĂ-UMEZEALĂ (ITU) VA DEPĂȘI ÎN CONTINUARE PRAGUL CRITIC DE 80 DE UNITĂȚI ÎN ZONELE JOASE DE RELIEF.

TEMPERATURILE MAXIME SE VOR ÎNCADRA DE LA 33 DE GRADE PE LITORAL PÂNĂ LA 40…42 DE GRADE, LOCAL ÎN VESTUL, SUD-VESTUL ŞI CENTRUL ŢĂRII, IAR CELE MINIME VOR FI CUPRINSE ÎNTRE 18 ŞI 28 DE GRADE, mai scăzute doar în depresiuni spre 14 grade. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nordice şi nord-estice, precum şi cele montane, unde după-amiaza şi seara vor fi unele înnorări şi izolat averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

BUCUREŞTI

VREMEA SE VA MENȚINE CANICULARĂ, IAR DISCONFORTUL TERMIC VA FI ÎN CONTINUARE DEOSEBIT DE ACCENTUAT. CERUL VA FI MAI MULT SENIN ŞI VÂNTUL VA SUFLA ÎN GENERAL SLAB.

TEMPERATURA MAXIMĂ VA FI DE 38…39 DE GRADE, iar cea minimă de 21…23 de grade.

DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ

ÎN CEA MAI MARE PARTE A ŢĂRII VREMEA VA FI CANICULARĂ, IAR DISCONFORTUL TERMIC DEOSEBIT DE ACCENTUAT. TEMPERATURILE MAXIME SE VOR ÎNCADRA ÎN GENERAL ÎNTRE 33 ȘI 39 DE GRADE, CELE MAI RIDICATE VALORI URMÂND A SE ÎNREGISTRA ÎN REGIUNILE SUD-VESTICE, iar cele minime vor fi cuprinse între 17 și 27 de grade, mai scăzute în depresiuni. În cursul zilei, cerul va fi variabil cu unele înnorări în regiunile nordice și la munte, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată.

Seara și noaptea, treptat instabilitatea atmosferică va fi în creștere și se va manifesta la munte, local în jumătatea de nord a țării și izolat în restul teritoriului, prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor putea avea caracter torențial și vor fi condiții de grindină.

BUCUREŞTI

VREMEA CANICULARĂ VA PERSISTA, IAR DISCONFORTUL TERMIC SE VA MENȚINE DEOSEBIT DE ACCENTUAT. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat.

TEMPERATURA MAXIMĂ SE VA SITUA ÎN JURUL A 37 DE GRADE, IAR CEA MINIMĂ VA FI DE 21…23 DE GRADE.

LUNI

ÎN ŢARĂ

ÎN VESTUL, NORDUL, CENTRUL ȘI NORD-ESTUL ȚĂRII VREMEA VA FI ÎN GENERAL INSTABILĂ, IAR VALORILE TERMICE VOR SCĂDEA SEMNIFICATIV FAȚĂ DE INTERVALUL PRECEDENT. Vor fi înnorări temporar accentuate și mai ales după-amiaza și noaptea se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial și izolat va cădea grindină.

ÎN RESTUL TERITORIULUI CANICULA VA PERSISTA, DISCONFORTUL TERMIC SE VA MENȚINE DEOSEBIT DE ACCENTUAT, iar manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi pe arii mai restrânse, spre seară și noaptea.

TEMPERATURILE MAXIME SE VOR ÎNCADRA ÎNTRE 26…27 DE GRADE ÎN NORD ŞI 38…39 DE GRADE ÎN SUDUL OLTENIEI ȘI SUD-VESTUL MUNTENIEI, iar cele minime între 13 grade în extremitatea nordică și 27 de grade în Delta Dunării.

BUCUREŞTI

VREMEA VA FI ÎN CONTINUARE CANICULARĂ ŞI CU DISCONFORT TERMIC DEOSEBIT DE ACCENTUAT. TEMPERATURA MAXIMĂ SE VA SITUA ÎN JURUL VALORII DE 37 DE GRADE, iar cea minimă va fi de 21…23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară și la începutul nopții, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

MARTI

ÎN ŢARĂ

În nord-estul ţării valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată, dar ÎN CELELALTE REGIUNI VREMEA VA FI CĂLDUROASĂ, CANICULARĂ DUPĂ-AMIAZA, LOCAL, ÎN REGIUNILE SUD-VESTICE ŞI SUDICE, UNDE ŞI DISCONFORTUL TERMIC SE VA MENŢINE RIDICAT. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în centru, sud şi est, precum și la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în nordul Moldovei şi 38 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime, în general, între 14 şi 24 grade.

BUCUREŞTI

Deși temperatura aerului va fi în scădere, vremea va fi călduroasă şi disconfortul termic ridicat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 20…21 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei, când vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

MIERCURI – VINERI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi călduroasă, iar în jumătatea de sud-vest a țării canicula și disconfortul termic vor persista. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în orele amiezelor în zonele de munte, iar în a doua parte a intervalului și în regiunile vestice, nordice, centrale.

BUCUREŞTI

Canicula și disconfortul termic vor persista. Probabilitatea apariției fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi redusă.