PROGNOZA METEO. Sfârşitul de an ne aduce o vreme de IARNĂ AUTENTICĂ

PROGNOZA METEO. Meteorologii ne anunţă că vremea frumoasă şi călduroasă s-a terminat pentru acest an, fiind aşteptate zile de iarnă autentică, cu zăpadă, viscol şi temperaturi extrem de reduse.

27 dec. 2014, 14:42
PROGNOZA METEO. Sfârşitul de an ne aduce o vreme de IARNĂ AUTENTICĂ

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea va fi inchisă şi trebuie să ne pregătim pentru un nou episod de iarnă grea. În prima parte a zilei ninge deja, slab însă, în regiunile vestice şi sud-vestice. După-amiază precipitaţiile se extind şi cuprind treptat cea mai mare parte a ţării până luni noapte. Predomină ninsorile, cu excepţia Dobrogei unde sunt mai mult ploi, în timp ce în Muntenia şi în sudul Olteniei vor fi precipitaţii mixte şi astfel se va depune polei. În sud şi în est cantităţile de precipitaţii vor fi însemnate. Vântul suflă tot mai tare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în sudul Banatului şi la munte, iar noaptea şi în sud-est, chiar cu peste 70 km/h astfel încât va viscoli şi va troieni zăpada. Maximele continuă să scadă, se vor situa doar între minus 4 grade în Oltenia şi 6 grade în sudul litoralului.

VREMEA IN BUCURESTI. Duminică, norii acoperă cerul, spre seară şi noaptea revin precipitaţiile mixte ce vor favoriza depunerea poleiului. Vântul se intensifică spre seară, iar mercurul din termometre abia dacă ajunge la 0, poate 1 grad peste pragul de îngheţ.

Citeşte şi NINSORI ABUNDENTE în România. Iată cât măsoară STRATUL de ZĂPADĂ în mai multe zone din ţară. VEZI HARTA

PROGNOZA METEO. Luni va fi o zi de iarnă severă, cu ninsori în cea mai mare parte a ţării, exceptând prinele ore când în extremitatea de sud-est mai sunt şi precipitaţii mixte. În est şi în sud-est se mai adună cantităţi importante de precipitaţii. Vântul are intensificări în majoritatea regiunilor, dar suflă tare la munte, în Moldova, în Dobrogea şi în Muntenia, unde rafalele vor depăşi 70 km/h, aşa că temporar va viscoli şi va troieni ninsoarea. Vremea continuă să se răcească, maximele pleacă de la doar minus 6 grade în Transilvania şi în Moldova şi ajung la cel mult 4..5 grade pe litoral.

VREMEA IN BUCURESTI. Luni, vremea e închisă şi continuă să se răcească. Dimineaţa e posibil să mai cadă precipitaţii mixte, apoi ninge, iar vântul suflă tare şi viscoleşte ninsoarea. Termometrele arată după-amiază 0..1 grad, dar temperatura real resimţită e mult mai scăzută.

Citeşte şi COŞMARUL ALB a revenit. Mai multe ACCIDENTE, produse din cauza NINSORII. Vezi cum se circulă în ţară

PROGNOZA METEO. Ziua de marţi debutează cu ger în regiunile vestice, nordice şi centrale, în estul Transilvaniei mercurul coboară până spre -15 grade în noaptea de luni spre marţi, aşa că va fi o zi deosebit de rece. Maximele sunt cuprinse între minus 12 grade în estul Transilvaniei. Înnorări vor mai fi în sud şi în sud-est, dar şi în vest şi mai ales în prima parte a zilei mai slab prin Oltenia, în sudul Banatului şi în Carpaţii Occidentali şi Meridionali şi doar izolat în celelalte regiuni. Vântul continuă să sufle destul de tare în est, sud-est şi la munte, unde mai spulberă zăpada.

VREMEA IN BUCURESTI. Marţi, temperatura continuă să scadă şi vorbim despre o zi deosebit de rece, cu maxime de doar minus 6… minus 5 grade. Mai sunt înnorări, dar şansele de ninsoare sunt reduse, însă vântul, deşi suflă moderat, va face să se resimtă temperaturi chiar uşor sub pragul gerului.

PROGNOZA METEO. Miercuri, în ultima zi a anului, e ger pătrunzător în primele ore în aproape toată ţara, termometrele vor arăta chiar şi în jur de minus 20 grade în estul Transilvaniei, iar peste zi e o vremea deosebit de rece în centru, est şi în sud, unde chiar şi peste zi vor fi valori sub pragul gerului, aşadar vor fi între minus 14 şi minus 4 grade. Mai ninge izolat în sud şi în sud-est. Vântul mai spulberă zăpada în Dobrogea, în sudul Moldovei şi în estul Munteniei. Noaptea de Revelion va fi geroasă în aproape toată ţara, cu minime sub minus 20 grade în estul Transilvaniei. De joi până duminică vremea rămâne deosebit de rece, geroasă, îndeosebi nopţile şi dimineţile. Temporar mai ninge slab, pe arii restrânse, în special în nord şi în est.