PROGNOZA METEO. Temperaturi caniculare şi furtuni duminică. Cum va fi vremea la începutul săptămânii viitoare

PROGNOZA METEO. Toamna a venit cu vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în Câmpia Română și în Câmpia de Vest. În ultima zi a săptămânii nu lipsesc nici furtunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade in estul Transilvaniei si in Bucovina si 35 de grade in Banat, in sudul Olteniei si al Munteniei. 

RomaniaTV.net
01 sept. 2018, 13:29
PROGNOZA METEO. Temperaturi caniculare şi furtuni duminică. Cum va fi vremea la începutul săptămânii viitoare

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore în vestice și la munte unde doar izolat vor mai fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Bărăgan și în sudul Banatului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22…24 de grade pe litoral.

BUCUREŞTI Cerul va fi mai mult senin, iar vântul slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 19…20 de grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul valorii de 17 grade.

DUMINICA Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în Câmpia Română și în Câmpia de Vest. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și izolat va depăși ușor pragul critic de 80 de unități în Banat, Crișana, Dobrogea, sudul și estul Munteniei și în sudul Olteniei și al Moldovei. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări și doar izolat ploi de scurtă durată și descărcări electrice, la munte în vest și posibil în extremitatea de sud-est. Noaptea nebulozitatea se va accentua treptat în Banat, sudul Crișanei și în vestul Olteniei, unde pe arii restrânse vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, averse și descărcări electrice. Intensificări temporare ale vântului vor fi în timpul zilei local sud-es și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade in estul Transilvaniei si in Bucovina si 35 de grade in Banat, in sudul Olteniei si al Munteniei, iar minimele între 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21…22 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

BUCUREŞTI Vremea se menține călduroasă, posibil caniculară după-amiază, când și indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, iar vântul va slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar minima 18…20 de grade.

LUNI Vremea va fi călduroasă, dar va deveni în general instabilă în jumătatea vestică a țării. Vor fi înnorări temporar accentuate,averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie în Banat, Crișana și local în Oltenia, Transilvania și Maramureș, precum și în zonele de munte. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare în sud-est,iar manifestări specifice instabilității atmosferice, vor fi posibile cu totul izolat după-amiaza și seara. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia Română, unde și indicele temperatură umezeală (ITU) se va apropia și izolat va atinge pragul critic de 80 de unități. Minimele termice se vor situa între 7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21…22 de grade pe litoral.

BUCUREŞTI Vremea se va menține călduroasă, iar indicele temperatură umezeală (ITU) se va apropia și posibil va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

MARTI În vest, sud-vest și parțial în centru, precum și în cea mai mare parte a zonei montane, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, înnorările se vor accentua treptat începând cu orele amiezii însă doar pe arii restrânse își vor face apariția fenomene specifice instabilității atmosferice. Temperaturile maxime mai scăzute față de ziua anterioară în special în jumătatea de vest a țării, vor fi cuprinse, în general, între 24 și 32 de grade, iar cele minime se vor situa între 12 și 21 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 8 grade.

BUCUREŞTI Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi temporar înnorările se vor accentua, iar probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

MIERCURI Vremea va fi caldă, dar și în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări trecătoare ale vântului în jumătatea de sud-vest, local la munte și pe arii mai restrânse în rest. Punctiform cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 30 de grade, iar cele minime, în general, între 9 și 19 de grade.

BUCUREŞTI Temporar înnorările vor fi accentuate, iar pe parcursul zilei probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

DE JOI PANA SAMBATA Vremea va fi caldă pentru prima decadă a lunii septembrie. Probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi mai ridicată la munte, în vest și sud-vest.