PROGNOZA METEO. Vreme anormal de caldă. Se anunţă temperaturi de 15 grade

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă temperaturi ridicate în următoarele zile. Pe parcursul zilei valorile termice vor fi mult mai ridicate decât în mod normal la această dată, iar maximele se vor încadra între 5 și 15 grade.

29 ian. 2018, 15:44
PROGNOZA METEO. Vreme anormal de caldă. Se anunţă temperaturi de 15 grade

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
29.01.2018 ORA 20 – 30.01.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nordice, nord-estice și centrale. Va ploua slab, local în Maramureș și izolat în Transilvania, iar în Carpații Orientali vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare ce vor putea favoriza depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, mai ales pe creste, unde la rafală se vor depăși viteze de 80…90 km/h, iar trecător ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată, și la cote mult mai reduse în nord-vestul teritoriului. Temperaturile minime, mai ridicate decât în mod normal la această dată cu precădere în jumătatea de nord a țării, se vor încadra între -3 și 5 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest. Local, în zonele joase de relief, va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI
Cerul va fi mai mult senin, dar în orele dimineții vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -1…0 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
30.01.2018 ORA 08 – 31.01.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Pe parcursul zilei valorile termice vor fi mult mai ridicate decât în mod normal la această dată, iar maximele se vor încadra între 5 și 15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nord-vestice, nordice, estice și centrale, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar la munte, local, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona montană, în special la altitudini mari, unde la rafală se vor depăși viteze de 80…90 km/h, iar trecător ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată. Noaptea doar izolat va ninge slab la munte, iar vântul va slăbi treptat în intensitate. Temperaturile minime se vor încadra între -7 grade în depresiuni și 3 grade pe litoral. Pe arii restrânse, în zonele joase de relief, se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI
Vremea va fi predominant frumoasă, cu valori termice mult mai ridicate decât în mod normal la această dată, în special pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea
minimă va fi de -2…0 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări după-amiaza și seara. Dimineața vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
31.01.2018 ORA 08 – 01.02.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, deși valorile termice vor fi în scădere în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului în regiunile nord-vestice, unde izolat vor fi condiții pentru ploi slabe în zonele joase de relief și ninsoare la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste, dar trecător ziua și în extremitatea de nord-est, iar noaptea în cea de vest. Temperaturile maxime vor avea valori de la 0 grade în estul Transilvaniei, până la 12 grade în sud-vestul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 5 grade în Dealurile Banatului. Pe arii restrânse, în zonele joase de relief, dimineața și noaptea va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI
Vremea va fi frumoasă, cu cer variabil, mai mult senin după-amiaza și seara. Vântul va sufla în general slab. Temperatura aerului, mai ridicată decât în mod obișnuit la această dată, va avea o valoare maximă în jurul a 8 grade și minimă de -4…-2 grade. Noaptea vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
01.02.2018 ORA 08 – 02.02.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări și precipitații, ziua în nord-vestul teritoriului, iar seara și noaptea în extindere și în sud-vest și parțial în centru. Acestea vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și mixte la munte, unde vor favoriza formarea poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local și temporar și în regiunile vestice și nord-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, iar cele minime vor fi
cuprinse, în general, între -6 și 4 grade. Noaptea și dimineața, pe arii restrânse în zonele joase de relief, va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI
Vremea se va menține frumoasă și se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -2…0 grade. Noaptea și dimineața vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
02.02.2018 ORA 08 – 03.02.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor fi în scădere în regiunile vestice și nordice, dar nu vor avea variații semnificative în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 și 5 grade. Nebulozitatea se va accentua treptat și vor fi precipitații, ziua mai ales în vest, nord și centru, iar seara și noaptea cu precădere în jumătatea de sud-est a țării. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte, mixte în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Moldova și predominant sub formă de ploaie în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, unde trecător va viscoli ninsoarea, dar pe arii restrânse și la cote mai reduse și în celelalte regiuni. Izolat va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul variabil la începutul zilei se va înnora treptat, iar seara și noaptea temporar va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
03.02.2018 ORA 08 – 06.02.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Temporar vor fi precipitații în regiunile intracarpatice și pe arii restrânse în rest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI
Vremea se va menține mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Condițiile de precipitații vor fi reduse.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Precipitaţii abundente în februarie, ploi, lapoviţă şi ninsori consistente