PROGNOZA METEO. Temperaturi ridicate în următoarele zile

PROGNOZA METEO. În majoritatea zonelor, vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii aprilie. Temperaturile vor depăşi 20 de grade în aproape toată ţara. În Bucureşti sunt aşteptate maxime de 27 de grade.

27 apr. 2017, 13:26
PROGNOZA METEO. Temperaturi ridicate în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE: Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în regiunile vestice
si nord-vestice, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată si descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări îndeosebi în zona montană înaltă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 grade în depresiunile Carpatilor Orientali si 15…16 grade în Dealurile de Vest. În zonele joase din est si sud-est vor fi conditii de ceată.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.
Temperatura minimă va fi de 8…9 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 si 29 de grade, mai scăzute doar în estul Dobrogei, unde se vor înregistra valori de 13…19 grade. (29 de grade se vor inregistra in Transilvania si Lunca Dunarii) . Ziua cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vestul tării si la munte unde izolat vor fi ploi de scurtă durată. Începând cu orele serii însă, gradul de instabilitate atmosferică va creste si se vor semnala averse de ploaie în Banat, Crisana, Maramures si pe arii restrânse în Transilvania, Oltenia si jumătatea de nord a Moldovei. Ploile vor fi însotite de descărcări electrice, vor fi conditii de grindină, iar izolat cantitătile de apă pot depăsi 15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, local în estul si sud-estul teritoriului, dar si în partea de vest, unde rafalele vor fi
mai mari în timpul ploilor. În extremitatea de sud-est a tării vor mai fi conditii de ceată.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu o maximă a temperaturii aerului de 26…27 de grade. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări spre sfârsitul intervalului, iar vântul va sufla
slab si moderat.

PROGNOZA METEO SAMBATA. În regiunile vestice si nord-vestice vremea se va răci semnificativ,
cerul va fi noros si va ploua pe arii extinse. În restul tării, desi temperaturile vor scădea usor, vremea se va mentine caldă pentru sfârsitul lunii aprilie, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta începând cu orele amiezii prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice si izolat grindină. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate. În sud-estul teritoriului, probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări de scurtă durată în majoritatea zonelor, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 12…13 grade în extremitatea de vest a teritoriului si 25…26 de grade în cea de sud.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi caldă pentru sfârsit de aprilie. Treptat, înnorările se vor accentua si îndeosebi în cursul noptii va creste probabilitatea pentru averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Valorile termice vor continua să scadă, astfel că vremea va deveni
răcoroasă, chiar rece pentru această dată îndeosebi în jumătatea de vest a tării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate. Îndeosebi pe parcursul zilei va ploua pe arii extinse, exceptând sud-vestul si estul extrem, unde ploile se vor semnala pe spatii mai mici. Vor fi si descărcări electrice, izolat grindină, iar cantitătile de apă local însemnate. Noaptea, în nordul Carpatilor Orientali, la peste 1800 m, vor fi posibile precipitatii mixte. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări izolate, de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade in nordul Moldovei si 21 de grade in Moldova, Bărăgan si vestul Dobrogei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valorile termice diurne vor scădea semnificativ, vremea devenind răcoroasă. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua si vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade.

TENDINTA

LUNI – Vremea va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei îndeosebi în regiunile din jumătatea nordică a teritoriului si pe arii restrânse vor fi mai ales averse, posibil însotite de descărcări electrice. În nordul Carpatilor Orientali, la peste 1800 m, precipitatiile mai pot fi si sub formă de lapovită si ninsoare. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime, în crestere fasă de ziua anterioară, se vor încadra între 14 grade in
Dealurile de Vest si 24 de grade in est-sud-est. Izolat în zonele joase, dimineata si noaptea vor fi conditii de ceată.

MARTI, MIERCURI SI JOI – Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii mai. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în regiunile din jumătatea vestică a teritoriului.