PROGNOZA METEO.Temperaturi ridicate în weekend

PROGNOZA METEO. Vremea va fi caldă pentru prima decadă a lunii februarie, chiar deosebit de caldă în zonele de deal și de munte, în regiunile vestice și centrale. În Bucureşti,sâmbătă temperatura maximă va fi de 10 grade.

RomaniaTV.net
03 feb. 2017, 14:49
PROGNOZA METEO.Temperaturi ridicate în weekend

PROGNOZA METO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi caldă pentru prima decadă a lunii februarie, chiar deosebit de caldă în zonele de deal și de munte, în regiunile vestice și centrale. Cerul va fi temporar noros și va ploua în jumătatea de vest a țării și pe arii mai restrânse, îndeosebi în a doua parte a intervalului, în cea de est. Doar izolat, în zona Carpaților Occidentali, Munții Banatului și în Maramureș, se vor mai cumula în jurul a 15 l/mp.

Vor fi condiții de producere a poleiului în jumătatea de nord a Moldovei și în estul Transilvaniei, dar izolat și trecător și în zonele joase de relief din restul teritoriului, din ceața ce se va semnala dimineața și noaptea când se poate asocia cu burniță sau ploaie slabă. La munte, la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și în Banat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade, izolat mai ridicate în dealurile submontane, dar și în Banat până spre 14 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -3 și 6 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi caldă pentru această dată. Temporar, cerul va fi noros, iar spre seară și noaptea vor fi condiții de ceață dar și de ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va fi caldă pentru această dată, deși valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât cele din intervalul anterior. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 și 11 grade. Temporar, cerul va fi noros și va ploua în majoritatea regiunilor. În cursul zilei, cu precădere în zona Carpaţilor Occidentali şi a Munţilor Banatului, precum şi în masivele nordice ale Carpaţilor Orientali, cantitățile de apă vor totaliza pe arii restrânse 15…20 l/mp.

În nordul Moldovei, la munte, iar seara și noaptea, posibil și în Maramureș și estul Transilvaniei, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare și se mențin condiții de producere a poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare, mai ales în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții, în zona montană, local în vestul, sudul țării, dar izolat și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 și 4 grade. În zonele joase de relief, pe arii restrânse, va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi temporar noros și va ploua slab, îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va continua să fie caldă pentru a doua decadă a lunii februarie. Cerul va avea înnorări, îndeosebi în regiunile din jumătatea nordică a țării, unde, mai ales în a doua parte a intervalului, local vor fi precipitații sub formă de ploaie, iar în zona montană, Moldova, Maramureș și în estul Transilvaniei și sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, doar izolat va ploua slab în cursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în sud-vest și sud. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 și 12 grade, iar cele minime între -7 și 3 grade, ușor mai mari în sudul Banatului. Izolat în zonele joase, mai ales dimineața, va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va continua să fie caldă pentru prima decadă a lunii februarie. Cerul va avea înnorări îndeosebi noaptea, când vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.

PROGNOZA METEO MARTI.Temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei. Maximele vor fi cuprinse între -5 și 7 grade, iar minimele între -12 și 0 grade, mai scăzute în nordul Moldovei, dar și mai ridicate în sudul Banatului și pe litoral. Cerul va fi mai mult noros și temporar vor cădea precipitații îndeosebi în regiunile centrale, sudice și estice – mixte la început, apoi mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în Bărăgan, Dobrogea și sudul Moldovei.