Prognoza meteo: Temperaturi scăzute, furtuni şi pericol de inundaţii în următoarele zile

Temperaturile rămân destul de scăzute şi revin furtunile, ce vor acoperi mare parte din ţară. Doar marţi, ploile ne vor oferi un răgaz, în sensul că vor fi puţine şi nu în toate regiunile. Dar de marţi noaptea, furtunile revin şi vor cuprinde toată ţara. Vor fi din nou căderi de grindină, cantităţi de apă însemnate şi pericol de inundaţii.   

RomaniaTV.net
25 iun. 2018, 13:05
Prognoza meteo: Temperaturi scăzute, furtuni şi pericol de inundaţii în următoarele zile

La noapte, cerul va fi variabil şi doar izolat vor mai fi ploi de scurtă durată îndeosebi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în a doua parte a nopţii pe litoral. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 8 şi 18 grade.
LA BUCUREŞTI, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 12…14 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea va fi răcoroasă. Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse, mai ales la munte, vor fi averse slabe şi descãrcãri electrice. Noaptea înnorările se vor accentua treptat în toate regiunile, iar averse cu descărcări electrice vor fi pe suprafeţe extinse în jumãtatea de sud a ţării, unde vor deveni în general moderate cantitativ, şi izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în sudul şi în sud-estul ţãrii, cu viteze mai mari în Dobrogea, precum şi în jumãtatea de est a Munteniei, unde la rafalã, local, se vor atinge viteze de 50…60 km/h şi de scurtã duratã asociat ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 28 de grade, iar cele minime se vor situa, în general, între 10 şi 20 de grade.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi rãcoroasă. În prima parte a zilei cerul va avea înnorãri temporare apoi va deveni noros şi mai ales noaptea se vor semnala averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade, iar cea minimã de 15…17 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi în general închisă şi rece în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi averse în toate regiunile şi mai ales în estul şi în sud-estul ţãrii pe arii restrânse şi descãrcãri electrice. Cantitãţile de apã vor fi mai însemnate, local se vor depãşi 20…25 l/mp şi mai ales în sud, în est şi la munte, izolat, 40 …50 l/mp. În Moldova, Dobrogea şi Bãrãgan vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în regiunile extracarpatice şi în zona montanã, cu viteze mai mari în Muntenia, pe litoral, pe crestele montane, zone unde la rafalã se vor depãşi trecãtor 55…60 km/h, şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 25 de grade, uşor mai ridicate, spre 27 de grade, în estul Moldovei şi în Dobrogea. Temperaturile minime se vor situa între 12 şi 22 de grade.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi închisã şi rece. Vor fi averse importante cantitativ, care în prima parte a zilei vor fi însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri pe parcursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimã va fi de 16…17 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general instabilã. În cea mai mare parte a ţãrii cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi mai ales în cursul zilei vor fi averse, local mai importante cantitativ şi descãrcãri electrice. Vântul va fi în general moderat, cu intensificãri temporare în zona montanã înaltã, dar şi de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 grade.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi instabilã şi rãcoroasã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi averse, în general moderate cantitativ, şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat ziua şi în general slab noaptea. Temperatura maximã, în creştere uşoarã faţã de ziua precedentã, va fi de 24…25 de grade, iar cea minimã de 15…17 grade.

Vineri, vremea se va menţine în general instabilã. Cu precãdere în cursul zilei în cea mai mare parte a ţãrii vor fi înnorãri accentuate şi averse însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat se mai pot acumula cantitãţi mai importante de apã. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 28 de grade, iar cele minime între 12 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

În weekend, instabilitatea atmosfericã se va diminua treptat. Averse şi descãrcãri electrice vor mai fi local în prima zi, apoi doar izolat. Temperaturile vor continua sã fie uşor mai scãzute decât cele specifice perioadei în cea mai mare parte a intervalului.