PROGNOZA METEO. Temperaturile cresc anormal de mult. Cum va fi vremea în Bucureşti şi în ţară

Prognoza meteorologilor pe următoarele două săptămâni anunţă din nou fenomene extreme. Vremea se anunţă din nou anormal de caldă, după valul de ger care a paralizat întreaga ţară. Valori termice se vor situa între 4-5 grade în Maramureş şi Transilvania spre 8 grade Celsius în Banat şi Crişana. Şi precipitaţiile lipsesc. În schimb, după data de 17 ianuarie, vestul, centru şi nordul ţării, pentru ca apoi şi sudul şi sud-estul, vor avea parte de ploi şi lapoviţe ceea ce va da un aspect deloc plăcut acestui miez de ianuarie, în ciuda temperaturilor ridicate.

RomaniaTV.net
12 ian. 2015, 14:52
PROGNOZA METEO. Temperaturile cresc anormal de mult. Cum va fi vremea în Bucureşti şi în ţară

Marti va fi vreme frumoasa la deal si la munte, cu soare pe saturate, insa in zonele joase de relief ceata va fi prezenta pe alocui in zorii zilei. Nu se asteapta insa precipitatii si vantul doar pe crestele inalte de munte sufla cu putere, in rest ramane linisitit. Prin urmare, la amiaza vor fi temperaturi de 1 grad in depreisuni, in timp ce in sud-vestul tarii mercurul se ridica in termometre spre 10 grade foarte generoase.

In Capitala marti norii josi persista la inceputul zilei, cand sunt si conditii de ceata, insa peste zi vedem si soarele, asa ca la amiază vor fi aproximativ 6 grade, in loc de 1…2 cat ar fi normal. Vremea ramane deci usor mai calda decat ar fi normal la jumatatea iernii. Fara precipitatii si fara vant.

COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de INUNDAŢII. Vezi HARTA zonelor vizate

Şi miercuri va fi vreme mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă în aproape toată ţara, dar în special în zonele deluroase. Va fi soare destul peste zi si nu se asteapta precipitatii, iar vantul doar la munte, in zona inalta, mai da semne de agitatie. Iar maximele zilei pornesc de la 2 grade in Transilvania si ating 12…13 grade in dealurile Olteniei si Munteniei, cu aproximativ 10 grade mai mult decat ar trebui. Si doar ceata, prezenta local in zonele joase de relief in zori de zi, va fi fenomenul meteo de interes, mai ales ca, izolat, poate persista si peste zi.

In Capitala miercuri la pranz vor fi aproximativ 7 grade Celsius, va fi, deci, o zi mai calda si destul de insorita dupa ce se risipesc norii de nivel jos prezenti in orele diminetii, cand este posibil sa fie si putina ceata.

Joi in cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în zonele deluroase, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Cativa nori ratacesc peste nordul tarii si zonele montane, insa doar izolat cad cateva precipitatii slabe, mixte. In restul teritoriului predomina soarele, insa in zonele joase de relief, mai ales dimineaţa, local va fi ceata sau nori josi, care lasa, cu totul izolat, burniţă sau ploaie slabă. Iar peste zi vantul devine si el mai agitat nu doar pe crestele inalte, ci si in sudul Olteniei si zona litoralului, iar la amiaza vor fi maxime de la 2 grade in Transilvania, pana la 11 grade in Oltenia.

In Bucuresti ceata persista in primele ore din zi, sunt insa si sanse pentru putin soare la pranz, desi vantul nu are nicio adiere, iar la amiaza vor fi temperaturi de 4 … 6 grade Celsius. 

Vineri in toate zonele deluroase si montane din tara va fi vreme frumoasa si calda. Insa la campie, mai ales in sud si est, norii josi si ceata sunt fenoemene de intreres la nivel local, cu precadere in primele ore din zi, cand se pot asocia trecator cu burnita sau ploaie slaba. Vântul se agita doar prin vestul tarii si in zona inalta de munte, in rest ramane domol, iar la amiaza vor fi temeprautri de la 0 grade in zonele cu ceata persistenta din est, din Moldova, pana la 11 grade in reigunile vestice mai insorite.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni: NINSORI la munte, LAPOVIŢĂ în restul ţării

Iar pentru weekend se pare ca nu vor fi modificari tremice, vremea ramane mai calda decat ar trebui in mijlocul iernii, mai ales in zonele de deal si munte, dar si in regiuniel intracarpatice.

Iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare duminica, in vestul, sud-vestul, nordul şi centrul teritoriului, in timp ce in sud si est local va fi ceaţă, posibil asociată cu burniţă sau ploaie slabă..