PROGNOZA METEO. Termometrele vor ajunge şi până la 34 de grade, dar va şi ploua

PROGNOZA METEO. Temperaturile vor urca în următoarele zile, iar indicele de confort termic va fi depăşit. Din fericire, ploile vor veni astfel încât să ne mai răcorească puţin.

RomaniaTV.net
07 iul. 2014, 13:47
PROGNOZA METEO. Termometrele vor ajunge şi până la 34 de grade, dar va şi ploua

PROGNOZA METEO. Pentru marţi meteorologii ne promit o vreme călduroasă în cea mai mare parte a ţării, cu maxime ce pleacă de la 25 grade în Delta Dunării şi ajung la doar un pas de pragul caniculei în vest şi în sudul extrem, adică 34 grade vor arată termometrele la umbră în Câmpia de vest şi în Lunca Dunării. Drept urmare, după-amiază în vest şi în sud-vest disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală va atinge pe arii restrânse pragul critic 80. În primele ore vremea e însorită în cea mai mare parte a ţării, apoi norii strâng rândurile şi aduc ploi de vară şi descărcări electrice, local la munte şi pe arii mai restrânse în centru şi în est, iar seara şi în vest. Izolat, vor fi ploi mai însemnate cantitativ şi va cădea grindină.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Marţi, vremea ne aminteşte că suntem în luna lui Cuptor. Ziua începe cu cer mai mult senin, apoi ceva ceva nori, dar aerul cald şi soarele puternic vor face ca arşiţa după-amiezii să fie cam greu de suportat,  meteorologii anunţă 32, chiar 33 grade la umbră în termometre.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea schimbă foaia în aproape toată ţara. Norii acoperă cerul temporar şi vin cu averse, descărcări electrice şi rafale de vânt ce pot lua şi aspect de vijelie, peste zi în jumătatea de est a ţării, precum şi la deal şi la munte, iar seara şi noaptea mai ales în centru, în sud şi în est. Local, vorbim despre ploi torenţiale în urma cărora se adună cantităţi de apă mai însemnate şi pe areale mici va cădea grindină. Maximele termice în aceste condiţii scad uşor în vest şi în nord şi se vor situa între 24 grade pe litoral şi 34 grade în Lunca Dunării. Drept urmare după-amiază în sud disconforul termic e accentuat şi atinge pe arii restrânse pragul critic 80.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri, vremea se menţine călduroasă peste zi, când norii acoperă doar parţial cerul, iar vântul e destul de domol. Seara şi noaptea înnorările sunt tot mai accentuate şi aşteptăm averse, descărcări electrice şi răbufniri ale vântului. Maximele vor fi în jur de 32 grade.

PROGNOZA METEO. Joi vom avea parte de fenomene asociate instabilităţii atmosferice. Norii acoperă cerul temporar şi mai ales ziua vor cădea averse însoţite de descărcări electrice, local la munte şi în nord-est şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Izolat, ploile sunt mai însemnate cantitativ şi vor fi condiţii de grindinp. Vântul suflă în rafale în timpul averselor, iar maximele se vor situa, în general, între 24 grade în Maramureş şi în nordul Moldovei şi 32 grade în sudul extrem.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi va fi o vreme uşor instabilă, cu cer temporar încărcat de nori şi ceva averse, posibil însoţite de fulgere şi tunete. Până după-amiaza mercurul din termometre ajunge la maxime în jur de 30 grade.