PROGNOZA METEO: Ninsori viscolite în Ajun. Cum va fi vremea de Crăciun

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o vreme închisă pentru următoarele zile. Pe arii relativ extinse vor cădea precipitatii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploi. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, în special în cele sud-vestice si estice, cu viteze de 50...60 km/h, dar la munte va sufla tare, cu rafale ce vor depăsi 70...80 km/h. 

RomaniaTV.net
22 dec. 2017, 14:53
PROGNOZA METEO: Ninsori viscolite în Ajun. Cum va fi vremea de Crăciun

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În vestul, centrul si nordul tării cerul se va menţine mai mult acoperit si local vor cădea precipitatii, în timp ce în restul teritoriului înnorările vor fi temporare si precipitatiile se vor semnala doar izolat. Acestea vor fi sub formă de ninsoare, iar trecător si sub formă de lapovită sau ploaie slabă, favorizând pe spatii mici depuneri de polei. Vântul va sufla slab sii moderat, cu unele intensificări în nordul Moldovei, dar mai ales în zonele montane, în special ale Carpatilor Meridionali, cu viteze mai mari pe creste viscolind si spulberând zăpada. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -8 si 0 grade. În zonele joase vor fi conditii de ceată.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare. Vântul va sufla cel mult moderat, iar minima va fi de -5…-3 grade.

Citeşte şi Alertă de ninsori viscolite în Ajunul Crăciunului

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea se va mentine în general închisă în vestul, nordul si centrul tării, unde pe arii relativ extinse vor cădea precipitatii. În restul teritoriului cerul va avea înnorări si precipitatiile vor fi pe spatii restrânse. Vor fi ninsori la munte, dar în zonele mai joase de relief vor apărea lapoviţă si ploi, favorizând depuneri de polei. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, în special în cele sud-vestice si estice, cu viteze de 50…60 km/h, dar la munte va sufla tare, cu rafale ce vor depăsi 70…80 km/h, iar pe crestele cele mai înalte 90 km/h viscolind ninsoarea si reducând vizibilitatea. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 si 7 grade, iar cele minime între -7 si 2 grade.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Cerul va avea unele înnorări si vor fi conditii, îndeosebi la începutul și spre sfârșitul intervalului, ca trecător să se semnaleze precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -4…-3 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE TREI LUNI: Vom avea o iarnă scurtă şi caldă

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea se va încălzi ușor în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea nordică, îndeosebi ziua, dar va avea înnorări temporare în rest. Se vor semnala precipitații local în regiunile intracarpatice și doar izolat în celelalte. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, iar în zona montană înaltă va ninge. Pe suprafețe mici vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări temporare la munte, cu viteze ce vor depăși 70…80 km/h, iar pe crestele cele mai înalte 90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Viteze ale vântului de 50…60 km/h vor fi și în restul teritoriului, cu precădere în nord-est și sud-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, iar cele minime între -2 și 5 grade. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea, va fi ceață.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi ușor. Cerul avea înnorări în cursul zilei, iar noaptea va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maxima va fi de 5…6 grade, iar cea minimă în jur de 0 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Valorile termice vor continua să crească, cu precădere în regiunile extracarpatice, astfel încât vremea va deveni mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Temperaturile maxime se vor situa între 3 grade în estul Transilvaniei și 15 grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -7 și 4 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nordul Carpaților Orientali, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe mixte. Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar izolat și la cote mai reduse și în restul teritoriului. Dimineața și noaptea în zonele joase de relief se va forma ceață.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea va deveni mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de -1…1 grad. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi Risc de avalanşă şi vânt puternic, în minivacanţă. Cum va fi vremea de Crăciun

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea se va menține caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nord-vestul țării, unde izolat vor fi predominant ploi slabe. În nordul Carpaților Orientali precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, mai ales pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade, iar cele minime, în general, între -4 și 4 grade. Dimineața și noaptea în zonele joase de relief se va forma ceață.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea se va menține mai caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -2…0 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO DE MIERCURI PANA VINERI. Valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în vestul, nord-vestul și centrul țării.