PROGNOZA METEO: Val de aer cald şi ploi. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 16 grade Celsius

La acest sfârşit de săptămână, vremea se va încălzi. Vin ploi, dar puţine şi slabe cantitativ, însă, până când vin ploile, ceaţa ne va mai da bătăi de cap. 

RomaniaTV.net
23 nov. 2018, 13:44
PROGNOZA METEO: Val de aer cald şi ploi. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 16 grade Celsius

PROGNOZA METEO. La noapte, valorile termice vor fi preponderent negative în jumătatea de est a ţării, astfel cã vor caracteriza o vreme rece, chiar deosebit de rece în Moldova şi Dobrogea. În restul teritoriului se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice perioadei. Cerul va prezenta înnorãri temporare, iar în regiunile extracarpatice va fi mai mult acoperit cu nebulozitate de tip stratiform şi cu totul izolat se vor semnala ploi slabe sau burniţã şi depuneri de polei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, îndeosebi pe creste. În zonele joase de relief pe arii restrânse va fi ceaţã, asociatã şi cu depunere de chiciurã.

LA BUCUREŞTI. Cerul va fi mai mult acoperit, iar mai ales spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi în jur de 0 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea se va încãlzi uşor în toate regiunile, dar cu toate acestea în Moldova va fi în continuare cu mult mai rece decât în mod normal pentru aceastã perioadã, iar mai ales dimineaţa şi noaptea şi în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea. Cerul va avea înnorãri şi se vor semnala ploi slabe pe arii restrânse în nord-vestul, nordul şi centrul ţãrii şi doar izolat în rest. Punctiform vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -5 şi 5 grade, uşor mai ridicate în Dealurile de Vest. În zonele joase de relief, dimineaţa şi cu precãdere pe parcursul nopţii, local va fi ceaţã.

LA BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorãri în prima parte a intervalului, dar va deveni variabil. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 4…6 grade, iar cea minimã de -2…0 grade. Dimineaţa, dar mai ales noaptea vor fi condiţii de ceaţã.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va continua sã se încãlzeascã uşor, astfel încât valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice datei în regiunile intracarpatice şi în jurul acestora în restul teritoriului. Cerul se va înnora treptat, iar mai ales spre searã şi noaptea va ploua în jumãtatea de nord-vest a ţãrii şi pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, iar la cote mai reduse şi în sudul Banatului. Punctiform, în Moldova şi la munte, vor fi condiţii de polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 3 şi 15 grade, iar cele minime între -3 şi 10 grade. În zonele joase de relief, cu precãdere din centru, sud şi est, mai ales dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţã.

LA BUCUREŞTI. Vremea va continua sã se încãlzeascã uşor. Cerul va fi variabil ziua, dar va avea înnorãri spre searã şi noaptea, când va creşte probabilitatea de ploaie slabã sau burniţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã de 1…3 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va deveni în general închisã şi pe arii extinse temporar va ploua. La munte, în special în Carpaţii Orientali, dar din orele serii şi în nordul Moldovei şi posibil în estul Transilvaniei vor fi precipitaţii şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Cantitãţile de apã cumulate vor fi izolat mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, îndeosebi pe creste, iar la cote mai reduse şi în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade. Punctiform, îndeosebi în nord-est, se va produce polei.

LA BUCUREŞTI. Vremea va deveni închisã şi temporar, mai ales dupã orele amiezii, va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 10 grade, iar cea minimã de 2…4 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea se va menţine închisã şi va rãci în cea mai mare parte a ţãrii, iar local se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi predominant sub formã de ninsoare în jumãtatea de nord a teritoriului, în timp ce în rest vor fi mai ales ploi ziua şi mixte noaptea. Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de polei. Izolat cantitãţile de apã vor putea fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -1 şi 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 5 grade.

MIERCURI, JOI si VINERI. Temperatura aerului va fi în continuare în scãdere, astfel cã vremea va deveni deosebit de rece. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare la începutul intervalului.