PROGNOZA METEO: Ploi răzleţe şi temperaturi scăzute în weekend

Prognoza METEO. Vremea se menţine răcoroasă şi în zilele următoare, iar în mai multe zone va ploua.

RomaniaTV.net
16 oct. 2015, 14:20
PROGNOZA METEO: Ploi răzleţe şi temperaturi scăzute în weekend

PROGNOZA METEO. Sâmbătă vremea va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal pentru a doua decadă a lunii octombrie în majoritatea regiunilor. În cursul zilei de  cerul va fi mai mult noros şi va ploua în vestul şi nord-vestul ţării, unde punctiform se pot cumula peste 15 l/mp, şi izolat în restul teritoriului.

Noaptea, înnorările vor fi temporare şi doar pe arii restrânse în nord-vest va mai ploua slab. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile sudice, estice şi la munte, cu viteze mai mari în sudul Banatului şi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade in nord-est şi 19 grade in sud si centru.

În BUCUREŞTI sâmbătă cerul va avea înnorări mai ales în cursul zilei, când şi vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade.

Duminică, valorile termice se vor menţine apropiate de mediile climatologice specifice datei în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări temporare, mai accentuate noaptea în vest, centru şi nord, unde local va ploua. Ploi slabe vor fi şi în cursul zilei, izolat, în zona de munte.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade in nord-vest şi 21 de grade in extremitatea de sud a tarii. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

În BUCUREŞTI, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această dată din an, cu o temperatură maximă de 19-20 de grade. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla în general slab.

LUNI, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, exceptând sud-estul teritoriului, unde înnorările vor fi temporare, iar ploile îşi vor face apariţia pe arii restrânse, îndeosebi noaptea.

Cantităţile de apă vor putea fi mai însemnate, cu precădere în zonele de deal şi de munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade in regiunile din jumatatea de nord şi 22 de grade in extremitatea de sud.

VREMEA IN BUCUREŞTI

Cerul va avea înnorări temporare, iar spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade.

MARTI si miercuri va continua sa ploua în jumătatea de est a teritoriului şi local în rest. Cantitaţile de apă vor putea fi mai însemnate, iar în zona montană înaltă trecător precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Ulterior, in a doua parte a saptamanii, ploile vor reveni in regiunile din interiorul arcului carpatic. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă a anului, astfel ca temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 şi 20 de grade.