PROGNOZA METEO. Vezi cum va fi vremea în WEEKEND

Meteorologii anunţă vreme caldă pentru această perioadă. Sâmbătă, în Bucureşti, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal, iar maximele vor ajunge până la 29 de grade. Nu scăpăm de ploi în cea mai mare parte a Dobrogei, local în Muntenia, Moldova şi la munte şi pe arii restrânse în Transilvania.

27 mai 2016, 14:27
PROGNOZA METEO. Vezi cum va fi vremea în WEEKEND

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi caldă pentru această dată, mai ales în partea de vest, nord şi centru a ţării, dar şi în general instabilă în regiunile estice, sud-estice, precum şi în zonele montane. Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales după-amiaza şi seara prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în cea mai mare parte a Dobrogei, local în Muntenia, Moldova şi la munte şi pe arii restrânse în Transilvania.

Punctiform cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Temperaturile maxime, în creştere uşoară faţă de ziua precedentă, se vor încadra între 21 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Temperaturilor vor fi mai ridicate decât ar fi normal pentru acestă dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, cand vor fi condiţii de ploaie de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în nord-vest şi centru, dar şi uşor instabilă. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, uşor mai coborâte pe litoral.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza şi seara, în est, sud-est şi la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Punctiform se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi izolat ploi de scurtă durată, în a doua parte a zilei în zona submontană, iar spre sfârşitul nopţii în vest şi sud-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Temperatura maximă va fi de 29 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi în continuare caldă, chiar deosebit de caldă pentru sfârșitul lunii mai ales în nordul, nord-estul și centrul teritoriului, însă gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere în majoritatea regiunilor.

Cerul va fi variabil, dar, începând din orele amiezii, înnorările vor fi temporar accentuate la început în vest, nord-vest şi în zona montană, iar treptat spre seară și în cursul nopții și în restul zonelor. Local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile pot avea şi caracter torențial, pe arii restrânse se vor cumula cantități de apă însemnate şi se va semnala grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele mai coborâte în zona Deltei Dunării și pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Pe parcursul zilei vremea va fi frumoasă, călduroasă, iar cerul variabil. Seara și în cursul nopții, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere şi se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi, posibil, intensificări de scurtă duartă ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade,

TENDINTA MARTI. Vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii relativ extinse în regiunile nordice, estice și centrale şi local în rest.

Izolat se vor aduna cantități de apă însemnate şi se va semnala grindină. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua anterioară, se vor încadra între 22 și 28 de grade.

DE MIECURI PANA VINERI valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor multianuale ale perioadei și se vor semnala fenomene specifice instabilităţii atmosferice în majoritatea regiunilor.