PROGNOZA METEO. Vin două zile cu ploi, însă weekendul va fi călduros

PROGNOZA METEO. Meteorologii avertizează să nu uităm umbrela de ploaie în următoarele zile, însă în weekend o putem schimba cu una de soare, dacă plănuiţi o ieşire pe litoral.

09 iul. 2014, 12:44
PROGNOZA METEO. Vin două zile cu ploi, însă weekendul va fi călduros

PROGNOZA METEO. Joi, instabilitatea atmosferică va deveni accentuată în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, dar după orele prânzului temporar înnorările se vor accentua şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua şi aspect de vijelie, la început în regiunile sudice, sud-vestice şi la munte, apoi pe arii restrânse şi în celelalte zone. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar pe spaţii mici cantităţile de apă vor depăşi 35 l/mp şi va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 în nord-vestul ţării si pe litoral şi 33 de grade în est şi sud-est.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va deveni instabilă joi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara când se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade.

PROGNOZA METEO. Vineri se menţine vremea instabilă, şi norii negri de furtună acoperă mare parte din ţară. Prin urmare, din nou aşteptăm averse, descărcări electrice şi răbufniri ale vântului, cantităţile de apă vor depăşi din nou 15 l/mp la nivel local, iar izolat se vor adună şi peste 35 l/mp şi va cădea grindină. În aceste condiţii, temperaturile zilei vor fi mai mici decât ar trebui la această dată în regiunile intracarpatice, unde maximele pornesc de la 20 de grade în nord-vest, în timp ce în sud-estul ţării se ating cele 31 de grade normale pentru perioada din an.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri, tot instabilă va fi vremea şi în Bucureşti, unde vor fi înnorări şi averse cu tunete, fulgere şi intensificări ale vântului, iar maxima zilei abia va atinge aproximativ 27 de grade la amiază.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, în vest, centru şi nord încă vor fi înnorări şi ploi, mai ales averse, pe arii extinse în vestul centrul şi nordul ţării şi numai pe alocuri, mai ales în zonele deluroase, în restul teritoriului. Nu vor lipsi descărcările electrice, vor fi şi condiţii de grindină, şi din nou se aşteaptă, cantităţi mari de apă. Vântul este şi el mai alert în sudul ţării şi, pentru scurt timp şi în celelate regiuni în timpul averselor. Temperaturile încă rămân modeste în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale, cu maxime la scara întregii ţări de la 20…21 de grade în Dealurile de Vest până la 29…30 de grade în Moldova, jumătatea estică a Munteniei şi partea continentală a Dobrogei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se îndreaptă sâmbătă, soarele predomină căci vântul de vest sprinten peste zi mai spală norii, iar la amaiză termometrele vor indica aproximativ 28 de grade la umbră.

PROGNOZA METEO. Duminică în nordul, nord-estul şi centrul ţării, ca şi în zonele de munte, soarele se ascunde adesea după nori şi local încă mai cad ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice. În restul teritoriului însă, vremea va fi destul de frumoasă, cu mult soare şi doar izolat câţiva nori purtători de ploi trecătoare. Vântul rămâne şi el destul de potolit, doar pe crestele înalte de munte încă dă semne de agitaţie, iar temperaturile sunt în creştere, aşa că la amiază termometrele vor indica valori normale pentru această perioadă în toată ţara, de la 23 de grade în nordul Moldovei şi în depresiuni, până la 31 de grade în Lunca Dunării. Iar pentru următoarele zile nu se mai prognozează vreo răcire a vremii, rămânem în limite normale pentru data din calendar, însă cu probabilitatea de averse şi descărcări electrice mai mare în regiunile sud-vestice şi în zonele de munte.