PROGNOZA METEO. Vin ploile, însoţite de grindină şi vijelii

PROGNOZA METEO. Vremea începe să se strice, instabilitatea atmosferică punând stăpânire pe ţară. Sunt aşteptate ploi şi furtuni la final de săptămână în aproape toată ţara.

21 aug. 2014, 12:01
PROGNOZA METEO. Vin ploile, însoţite de grindină şi vijelii

PROGNOZA METEO. Vineri vorbim tot despre o vreme în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce trecător pot lua aspect de vijelie în zona de munte şi mai puţine prin celelate regiuni. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat, îndeosebi în Carpaţii Meridionali cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi va cădea grindină. Temperaturile scad, în special în estul teritoriului. Astfel, amiaza vine cu cel mult 19 grade în nordul extrem al Moldovei mergând până la 31 de grade în Lunca Dunării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Norii împart cerul cu soarele şi noaptea apar ploile cu tunete, fulgere şi rafale de vânt. Se mai răcoreşte şi în Bucuresti. Meteorologii anunţă o maximă termică de aproximativ 28 de grade.

Citeşte şi ALERTĂ METEO: Ploi torenţiale, grindină şi vijelii în toată ţara

PROGNOZA METEO. Sâmbătă nu scăpăm de ploi. Norii vor acoperi cerul în mare parte din zi, dar se mai zăreşte şi câte o rază de soare. În schimb plouă pe relativ extinse, în special în jumătatea sudică a ţării, şi vorbim despre averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi este posibil să cadă şi grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade în Maramureş şi Transilvania şi 29 de grade în regiunile sudice şi estice.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sâmbătă, cerul va fi mult înnorat şi plouă, cu tunete, fulgere şi răbufniri nervoase ale vântului. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade.

PROGNOZA METEO. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi în cursul zilei de duminică. Vor fi înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în vestul, centrul şi nordul ţării, dar şi în zona de munte şi local în rest. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi se menţin condiţiile de grindină. Este răcoare în regiunile intracarpatice, temperaturile nu trec de 20 de grade în Maramureş şi în Dealurile de Vest, iar în Muntenia vor atinge 30 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Se arată soarele duminică, dar din când în când se mai înmulţesc norii şi plouă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, cam cât ar fi de altfel normal în această perioadă a anului.

PROGNOZA METEO. Vremea va fi în general frumoasă şi se mai încălzeşte, apropiidu-se de normalul termic al datei calendaristice, adică maxime între 20 şi 30 de grade. Mai plouă puţin luni în zona montană, pentru că în zilele urmatoare şansele de averse să fie în general reduse.