PROGNOZA METEO. Vin ZILE FRIGUROASE. Temperaturile scad până la limita de îngheţ

PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte treptat. Cerul va fi mai mult noros, iar ploile se vor extinde treptat, astfel încât vor cuprinde jumătatea de sud-vest a ţării.

06 oct. 2015, 12:13
PROGNOZA METEO. Vin ZILE FRIGUROASE. Temperaturile scad până la limita de îngheţ

PROGNOZA METEO. MIERCURI Valorile termice vor marca o scădere accentuată în nord-estul teritoriului, chiar si cu 7…8 grade fata de valorile înregistrare astazi, asa ca aici vremea va deveni rece pentru această dată, în timp ce în celelalte regiuni temperaturile se vor menţine uşor mai ridicate decât mediile multianuale. Cerul va fi temporar noros şi local vor fi averse în zonele deluroase şi montane şi izolat în rest, cu precădere sud-est. Îndeosebi în Carpaţii Orientali, la peste 1800 m, vor fi şi precipitaţii mixte. In zonele joase izolat va fi ceata.

Seara şi noaptea, nebulozitatea se va accentua în jumătatea de sud-vest a teritoriului, unde va ploua pe arii restranse. Vor fi mai ales averse, trecător însoţite de descărcări electrice, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp. Vântul se va intensifica treptat, la început în est, apoi şi în sud şi la munte, iar pe crestele înalte din vestul Carpaţilor Meridionali va sufla cu putere. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade in nordul Moldovei şi 23 de grade in Banat.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi temporar noros în Capitală, cu şanse de averse slabe peste zi si vant mai alert dupa amiaza. Temperaturile sunt inca agreabile, adica maximele vor fi in jur de 21 de grade.

PROGNOZA METEO. JOI Valorile termice diurne vor scădea faţă de ziua anterioară şi în celelalte regiuni, mai ales in Oltenia, in Muntenia şi in Banat, astfel că în toată ţara vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată. Ziua incepe cu temperaturi in jurul pragului de inghet in nord-est unde sunt conditii de bruma, iar maximele se vor situa doar intre 9 grade, in nordul Moldovei, şi cel mult 18 grade, in Maramures. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse în sud-vest, unde izolat se pot acumula in jur de 15 l/mp, local în vest şi la munte şi pe spaţii restrânse în rest. În zona montană înaltă, trecător mai sunt posibile precipitaţii mixte. Doar in est vor fi innorari temporare si izolat ploi. Pe arii restrânse în zonele joase se va semnala ceaţă. Vântul va sufla cu intensificări în partea de sud a ţării.

CITEŞTE ŞI VREMEA LA IARNĂ în Dobrogea: „Nu putem spune dacă va fi cod roşu de ninsori”

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Temperaturile scad si in Capitala, astfel incat vremea devine rece pentru data din calendar, cu maxime de doar 14…15 grade. Cerul va fi mai mult noros, dar sanse mai mari de ploaie vor fi seara tarziu si noaptea. Vântul suflă inca alert si accentueaza senzatia de frig.

PROGNOZA METEO. VINERI va fi o zi cu aspect de toamna tarzie. Vremea va fi rece şi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii restrânse în zonele montane, precum şi în sudul şi centrul ţării şi cu totul izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade, in nordul Moldovei, şi 17 grade in nordul Crisanei si in Maramures. Spre dimineata temperaturile coboara pana in jurul pragului de inghet in depresiunile din estul Transilvaniei si in nordul Moldovei. Pe arii restrânse în zonele joase se va semnala ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi rece şi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros şi trecător vor fi condiţii să plouă slab. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade.