PROGNOZA METEO. Vine frigul şi ploile îşi fac apariţia în toată ţara

PROGNOZA METEO. Meteorologii nu au veşti bune pentru următoarele zile, fiind aşteptate ploi, vânt puternic şi temperaturi scăzute pentru această perioadă a anului.

15 apr. 2014, 12:07
PROGNOZA METEO. Vine frigul şi ploile îşi fac apariţia în toată ţara

PROGNOZA METEO. Miercuri ne vom confrunta nu doar cu o vreme rece pentru această perioadă, mai ales în regiunile extracarpatice, ci şi multe precipitaţii. Cerul e acoperit de nori şi plouă pe arii extinse în sud, în est, dar şi în zonele centrale. În Oltenia, dar şi la munte precipitaţiile sunt destul de însemnate cantitativ, local se vor adună peste 15-20 lmp. În vest şi în nord-vest plouă mai puţin şi mai redus cantitativ. La munte continuă să predomine ninsorile aşa că stratul de zăpadă creşte. Vântul suflă mai tare în sud şi în vest, dar şi la munte. Meteorologii prognozează maxime de la doar 6 grade care se vor înregistra pe alocuri în Oltenia, Muntenia şi în Moldova, dar şi în estul Transilvaniei, unde e mai frig chiar şi cu 10 grade faţă de normal şi cel mult 17 grade în Dobrogea.

ALERTĂ METEO: Ploi abundente, lapoviţă şi ninsoare în următoarele zile

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri, temperaturile scad, aşa că vremea devine rece pentru data din calendar, cu maxime de cel mult 9, 10 grade. Va fi o zi mohorâtă, cu cer încărcat de nori, ploaie şi vânt alert, ce accentuează senzaţia de rece, mai ales după-amiază şi seară.

PROGNOZA METEO. Joi, vremea se mai încălzeşte, contăm pe maxime de la 11, 12 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 20 grade în centrul şi în sud-vestul Transilvaniei. Cerul rămâne noros în sud-vestul ţării, unde plouă temporar şi cantităţile de apă pot fi însemnate. În celelalte regiuni, printre norii care acoperă temporar cerul şi lasă ploi locale în Muntenia şi în Moldova şi mai puţin în rest, se arată şi soarele, pentru puţin timp însă. Vântul continuă să sufle cu intensificări în sud şi la munte, dar din când în când are ceva răbufniri şi în vest şi în centru.

Citeşte şi Cod GALBEN de inundaţii. Sunt anuţate ploi în cantităţi uriaşe. HARTA ZONELOR VIZATE

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. De vreme ceva mai calda se vor bucura si locuitorii Capitalei joi, pentru că maximele vor fi în jur de 17 grade. Norii acoperă cerul în cea mai mare parte a zilei, temporar mai plouă, iar vântul e încă alert.

PROGNOZA METEO. Vineri vor fi nori mulţi, ploi, izolat, chiar mai însemnate cantitativ aşteptăm tot în jumătatea de sud a ţării, unde temperaturile se apropie de cele normale pentru data din calendar. În restul ţării cerul se înnorează temporar, iar ploile, mai ales averse însoţite de descărcări electrice, îşi fac apariţia seara şi în noaptea de vineri spre sâmbătă şi vizează arii mai extinse din Moldova şi local celelate regiuni. Temperaturile sunt însă mai mari astfel încât maximele prognozate pentru toată ţara se vor situa între 13 grade în Oltenia şi 23 în Maramureş. Vântul mai are intensificări în sud şi în est, dar local şi în centru şi la munte.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri, cerul e mai mult noros, temporar plouă, iar vântul suflă destul de alert din când în când. Chiar şi aşa mercurul din termometre urcă până la maxime în jur de 16 grade.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă norii acoperă cerul o bună parte a zilei şi local plouă din când în când în cea mai mare parte a ţării. Vântul pare că se mai domeleşte, iar temperaturile maxime sunt în general apropiate de cele normale, se vor situa între 10 şi 18 grade. În prima zi de Paşte, dar şi în primele zile ale săptămânii viitoare temperaturile cresc uşor şi termometrele vor arăta şi peste 20 grade, însă local şi temporar va mai ploua.