PROGNOZA METEO. Vom avea o săptămână cu ploi şi vreme rece. Vremea se va încălzi în weekend

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme de toamnă, cu temperaturi reci şi ploi. La munte se va forma lapoviţă, iar în zonele înalte va ninge în cantităţi însemnate. Spre sfârşitul săptămânii se va încălzi din nou.

RomaniaTV.net
21 oct. 2018, 13:01
PROGNOZA METEO. Vom avea o săptămână cu ploi şi vreme rece. Vremea se va încălzi în weekend

LA NOAPTE

IN TARA
Cerul va fi mai mult noros în vestul și în sudul tării și va ploua în Oltenia, vestul Munteniei și la munte, iar îndeosebi în primele ore, pe arii restrânse în Transilvania, Banat și Crișana. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploile vor fi posibile doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare în sud-est și în zona montană. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade. Izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, mai mult noros în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 10…11 grade.

LUNI

IN TARA
Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată, cu maxime cuprinse între 12..13 garde in Bucovina și 19 grade in sudul Olteniei și al Munteniei minime între 2 grade în estul Transilvaniei și 10 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi pe arii relativ restrânse în vest, nord și în centru, iar la începutul zilei și în sud-vest. În cursul nopții, pe crestele montane vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare, mai ales ziua, în regiunile sud-estice și doar cu totul izolat în rest. În zonele joase, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în timpul zilei. Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate față de cele normale ale datei, cu o maximă în jurul valorii de 18 grade și o minimă de 5…7 grade.

MARTI

IN TARA
Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori aproipate de mediiile climatologice ale perioadei, exceptând sudul și sud-estul unde vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit. Ziua, cerul va fi variabil la parțial noros și doar pe arii restrânse, în zona montană, vor fi ploi slabe, trecătoare. În cursul serii și al nopții, nebulozitatea se va extinde în majoritatea zonelor începând din nord-vest și va ploua în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în zona montană, în special la altitudini mari vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În a doua parte a intervalului, vântul se va intensifica treptat în majoritatea regiunilor, viteze mai mari, de peste 65…70 km/h, urmând a se înregistra la munte, dar local și în nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grde in nordul ţării si 21 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime, mai ridicate decât cele normale ale datei, între 2 și 12 grade.

BUCUREŞTI
Vremea va fi mai caldă decât în mod normal. Cerul, variabil, se va înnora începând cu orele serii. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar minimă în jurul valorii de 9 grade.

MIERCURI

IN TARA
Vremea se va răci față de intervalul anterior, mai accentuat în Transilvania. Vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze mai mari în cursul zilei când se vor atinge 55…70 km/h și local 75…85 km/h. Cerul va avea înnorări și îndeosebi în prima parte a intervalului vor fi ploi temporare pe arii relativ extinse. În zona de munte, în special la peste 1500 de metri, vântul va sufla tare și vor fi precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, iar cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 grade in estul Transilvaniei și 19 grade in Lunca Dunarii, iar minimele între -4 și 7 grade.

BUCUREŞTI
Vremea va intra într-un proces de răcire. Cerul va fi temporar noros și este posibil ca trecător să plouă slab, mai ales în timpul zilei. În prima jumătate a intervalului vântul se va intensifica, cu rafale ce vor atinge 55…60 km/h, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 16…18 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

JOI

IN TARA
Vremea va continua să se răcească, devenind ușor mai rece decât în mod normal. Cerul va avea înnorări în regiunile din jumătatea nordică a țării unde local și trecător va mai ploua, iar în rest va fi variabil – cu probabilitate scăzută pentru ploi slabe, izolate. În zona montană precipitațiile vor continua să fie mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, însă slabe cantitativ. Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general mai mici decât în ziua precedentă, cu excepția zonei montane unde va continua să sufle tare. Vor fi temperaturi maxime cuprinse între 5 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în sud, iar minimele se vor încadra în general între -3 și 6 grade.

BUCUREŞTI
Vremea va continua să se răcească. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 12…14 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. DE

VINERI – DUMINICA

Valorile termice vor crește de la o zi la alta, iar vremea va deveni caldă în majoritatea regiunilor. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în regiunile vestice.