PROGNOZA METEO: Vreme caldă de Paşte, cu maxime care ajung la 26 de grade

PROGNOZA METEO. În prima zi de Paşte, vremea va fi mai plăcută decât în zilele precedente. Temperaturile mai cresc puţin în regiunile extracarpatice şi aşteptăm, după-amiază, valori termice apropiate de cele normale la această dată. A doua zi de Paşte vine cu vreme mai caldă. Temperaturile cresc semnificativ, astfel că maximele se vor situa între 17 grade pe litoral şi 23-24 de grade în mai toate zonele de podiş şi de câmpie. Marţi ne vom bucura, cu siguranţă, de o vreme caldă, cu maxime ce pleacă de la 18 grade pe litoral şi ajung la 25-26 de grade în Banat şi în Lunca Dunării.

19 apr. 2014, 15:06
PROGNOZA METEO: Vreme caldă de Paşte, cu maxime care ajung la 26 de grade

PROGNOZA METEO. Duminică, în prima zi de Paşte, temperaturile mai cresc puţin în regiunile extracarpatice şi aşteptăm, după-amiază, valori termice apropiate de cele normale la această dată, adică maxime de la 14 grade în dealurile Crişanei şi în estul Transilvaniei, până la 21 grade în sud-estul ţării. Şi ca aspect, vremea e mai plăcută decât în zilele precedente. De această dată, doar în vestul ţării şi la munte norii mai acoperă cerul o bună parte a zilei şi local mai plouă slab. În restul teritoriului, norii împart cerul cu soarele şi doar izolat şi trecător sunt condiţii să plouă. Vântul nu trece de moderat, aşa că nu ne va deranja dacă mergem să petrecem măcar o parte a zilei în aer liber.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Prima zi de Paşte îi răsfaţă şi pe bucuresteni cu vreme predominant frumoasă şi uşor mai caldă decât sâmbătă. Cerul va fi variabil, vântul suflă cu cel mult 20 km/h, iar mercurul din termometre urcă până după-amiază la 19-20 de grade.

PROGNOZA METEO. Luni, a doua zi de Paşte, vine cu vreme mai caldă. Temperaturile cresc semnificativ în unele zone şi, drept urmare, maximele se vor situa între 17 grade pe litoral şi 23-24 de grade, local în mai toate zonele de podiş şi de câmpie din ţară. Cerul se înnorează temporar în jumătatea de vest a ţării, precum şi la munte unde, pe arii restrânse, aşteptăm ploi slabe. În celelalte regiuni, soarele este mai darnic, dar local norii mai strâng rândurile şi cu totul izolat pot fi ploi de scurtă durată. Dimineaţa, în depresuini, izolat va fi ceaţă, iar vântul nu se agită prea tare în nicio zonă a ţării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Şi în Capitală vremea se încălzeşte şi va fi predominant frumoasă. Cerul va fi doar parţial vizitat de nori, vântul destul de domol, iar maximele ajung la 23-24 grade la umbră.

PROGNOZA METEO. Marţi ne vom bucura, cu siguranţă, de o vreme caldă, cu maxime ce pleacă de la 18 grade pe litoral şi ajung la 25-26 de grade în Banat şi în Lunca Dunării. Norii acoperă doar parţial majoritatea regiunlor, dar după-amiază, instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată, ceea ce înseamnă înnorări până la începutul nopţii şi local ploi de scurtă durată, posibil însoţite de fulgere şi tunete, dar şi de scurte răbufniri ale vântului în zonele de deal şi de munte din regiunile intracarpatice. În celelalte regiuni, doar izolat vor fi astfel de fenomene.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vreme calda şi fumoasă va fi şi în Capitală. Doar trecător se înnorează după-amiază, dar şansele de ploaie nu sunt prea mari. În aceste condiţii, aşteptăm maxime în jur de 24 grade.