PROGNOZA METEO. Vreme caldă în mare parte din ţară, caniculară în vest şi sud-vest. Cum va fi vremea pe LITORAL şi la munte

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, pe arii restrânse caniculară în regiunile vestice și sud-vestice. În zonele de munte, după-amiaza și seara, sunt posibile ploi de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 35 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral. 

RomaniaTV.net
19 aug. 2019, 18:49
PROGNOZA METEO. Vreme caldă în mare parte din ţară, caniculară în vest şi sud-vest. Cum va fi vremea pe LITORAL şi la munte

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, pe arii restrânse caniculară în regiunile vestice și sud-vestice, unde după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală ITU va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin și doar în zona de munte, după-amiaza și seara, vor fi înnorări trecătoare și izolat ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 35 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 7 grade, unde vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 17….18 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 15 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI: Vremea va fi în continuare călduroasă, pe arii restrânse caniculară în regiunile vestice, sudice și sud-estice, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va avea înnorări trecătoare în regiunile nordice și la munte, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată, și descărcări electrice și mai mult senin în resul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea în est și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 12 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în nordul litoralului.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat după-amiaza, când indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 18….19 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 16 grade.

PROGNOZA METEO JOI: Valul de căldură va persista, astfel încât vremea va fi călduroasă în mare parte din țară, iar pe suprafețe mici caniculară la amiază în zonele de câmpie din sud, când și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara când se vor semnala averse și descărcări electrice, pe arii restrânse în zonele montane și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în jumătatea de est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat în orele amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18….20 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI: Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării, posibil izolat caniculară după-amiaza în extremitatea de sud-vest, când și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, când se vor semnala averse și descărcări electrice, pe arii restrânse în zonele montane și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi în continuare călduroasă, cu disconfort termic ridicat în orele amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 17….19 grade.

În weekend, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a teritoriului. Trecător și pe arii restrânse se vor semnala averse în majoritatea regiunilor.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi călduroasă. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la începutul intervalului.