PROGNOZA METEO. Vreme caldă şi ploi în mare parte din ţară de miercuri

PROGNOZA METEO. Meteorologii nu au veşti prea bune legate de evoluţia vremii. Vor fi înnorări şi ploi, dar nu în toate regiunile. Se va intensifica vântul, iar valorile de temperatură vor fi mai scăzute decât ne-am fi dorit. La Bucureşti, vreme va fi caldă, cu cer temporar noros şi trecător, fiind posibile ploi slabe. 

RomaniaTV.net
17 apr. 2018, 12:06
PROGNOZA METEO. Vreme caldă şi ploi în mare parte din ţară de miercuri

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a ţării. Va ploua moderat cantitativ (în general 10…12 l/mp) în zonele de deal şi de munte din sud-vestul teritoriului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Orientali, iar ploi slabe vor fi local în nordul Moldovei şi în Transilvania şi izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de 50…55 km/h în estul ţării şi la munte şi la cote mai reduse în extremitatea de vest. Temperaturile minime, mult mai ridicate decât cele normale în a doua decadă de aprilie, se vor încadra între 6 şi 14 grade.

LA BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări, iar în primele ore trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă, mai ridicată decât în mod obişnuit la această dată, va fi de 8….10 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi uşor mai caldă decăt normal în această perioadă din an, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 16 şi 24 de grade şi minime în general între 3 şi 13 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei; va ploua în mare parte a zonei montane, local în Transilvania, sudul Banatului şi Moldova şi pe arii restrânse în dealurile Olteniei şi ale Munteniei, în timp ce în restul ţării ploile vor fi posibile cu totul izolat. Noaptea înnorări şi condiţii de ploaie vor fi în partea de sud a teritoriului. Izolat, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, se vor înregistra cantităţi de apă de peste 10…15 l/mp. Vântul se va intensifica temporar în estul şi în sud-estul teritoriului şi în zona montană înaltă şi va sufla în general moderat în extremitatea de vest.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi mai caldă decât normal la această dată. Cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în jumătatea de est a ţării, unde numai izolat, mai ales la munte, vor fi ploi slabe, de scurtă durată. În cursul nopţii, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, dar în special în est, centru şi sud-vest, unde vitezele vor depăşi 50…55 km/h, precum şi la munte, cu rafale pe creste de peste 70…80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar cele minime între 3 şi 12 grade.

LA BUCUREŞTI. Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste mediile multianuale, astfel că maxima va fi de 23…24 de grade, iar minima de 8…10 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla moderat.

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile termice, în scădere în majoritatea zonelor, vor deveni apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări, intensificări ale vântului şi pe arii restrânse averse slabe, pe parcursul zilei, în regiunile estice şi sud-estice şi în zona montană aferentă. La peste 1800 m altitudine, vor mai fi posibile precipitaţii mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 22 de grade, iar cele minime între 3 şi 11 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a 0 grade în cele din estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI. Valorile termice, în scădere faţă de intervalul anterior, vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general moderat pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 6…8 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi frumoasă şi se va încălzi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 26 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar cele minime în general între 4 şi 13 grade.

DUMINICA, LUNI si MARTI. Vremea se va menţine caldă în primele două zile, cu precădere în regiunile sudice, iar în cea de-a treia valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii aprilie în majoritatea zonelor. Va ploua în general slab, pe spaţii restrânse.