PROGNOZA METEO. Temperaturi în prag de caniculă, dar şi furtuni violente. Cum va fi vremea în weekend în România

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine călduroasă în mare parte din ţară, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 27 şi 35 de grade. În următoarele zile, temperaturile vor mai creşte. În sud şi în sud-est, va fi chiar caniculă şi atmosferă sufocantă la amiază. Vineri după-amiază nu este exclus să-şi facă apariţia şi ploile însoţite de vijelii şi grindină, mai ales la munte, dar şi în sud-vestul teritoriului şi pe arii restrânse în centru. Pe spaţii mici în zonele depresionare, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţã. La Bucureşti, termometrele vor indica până la 34 de grade vineri. 

RomaniaTV.net
30 aug. 2018, 11:29
PROGNOZA METEO. Temperaturi în prag de caniculă, dar şi furtuni violente. Cum va fi vremea în weekend în România

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va fi parţial noros în regiunile sud-vestice şi variabil la senin în restul ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 8…9 grade în estul Transilvaniei şi 21…22 de grade pe litoral. Spre dimineaţã, izolat în depresiuni şi pe vãi, se va forma ceaţã.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 18…19 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi cãlduroasã în majoritatea zonelor ţãrii, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 27 şi 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia Românã şi Lunca Dunãrii unde disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, averse şi descãrcãri electrice, mai ales dupã-amiaza, la munte (îndeosebi în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali) şi în sud-vestul teritoriului şi pe arii restrânse în centru. Izolat ploile pot avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat. Minimele termice se vor situa între 9…10 grade în depresiunile intramontane şi 22…24 de grade pe litoral. Pe spaţii mici în zonele depresionare, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţã.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi cãlduroasã, cu temperaturi şi disconfort în creştere; astfel, maxima termicã va fi de 33…34 de grade, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 19 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea cãlduroasã va persista în cea mai mare parte a ţãrii, temperaturile şi disconfortul fiind chiar în creştere, în special în sudul şi în vestul teritoriului. Astfel, maximele termice se vor încadra între 27 şi 36 de grade, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãţi local în Câmpia Românã, Câmpia de Vest şi Lunca Dunãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului local în zonele montane, în vest şi nord-vest şi pe arii restrânse în centrul teritoriului. Izolat vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9…11 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 23…24 de grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Va fi în continuare o vreme cãlduroasã, cu temperaturi în creştere, astfel cã dupã-amiaza va fi caniculã, cu o maximã termicã în jurul a 35 de grade; disconfortul va fi ridicat, indicele temperaturã-umezealã urmând sã atingã pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 20 de grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va fi predominant frumoasã, dar în continuare cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza în special în zona montanã, unde izolat vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va avea intensificãri locale, temporare mai ales ziua în regiunile extracarpatice şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 29 şi 34 de grade, iar cele minime între 8 grade în depresiuni şi 22…23 de grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va menţine frumoasã, dar cãlduroasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat ziua şi slab noaptea. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimã va fi de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va menţine cãlduroasã îndeosebi în sudul şi estul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, mai ales în a doua parte a intervalului, în regiunile vestice şi sud-vestice unde local vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 34 de grade, iar cele minime între 12 şi 22 de grade, uşor mai scãzute în depresiuni, spre 9 grade.

De marţi, răcorirea vremii se va resimţi în prima zi în vest, sud-vest şi centru, apoi şi în restul ţãrii. Va ploua pe arii relativ extinse în jumãtatea de vest, unde vor fi posibile cantitãţi de apã mai însemnate şi local în celelalte zone.