PROGNOZA METEO. Vreme călduroasă în majoritatea zonelor. Ploi torenţiale şi vânt, spre seară. Cum va fi vremea pe litoral şi la munte

Vremea călduroasă va persista în majoritatea zonelor țării. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăși uşor pragul critic de 80 de unități local în mai multe zone ale ţării. Spre seară, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, averse și descărcări electrice în zonele montane, în vestul, sud-vestul și în centrul țării și izolat în rest.

RomaniaTV.net
22 aug. 2018, 11:12
PROGNOZA METEO. Vreme călduroasă în majoritatea zonelor. Ploi torenţiale şi vânt, spre seară. Cum va fi vremea pe litoral şi la munte

PROGNOZA METEO. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul nopții, când vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului) pe arii restrânse în zonele montane și izolat în sud-vestul și centrul țării. Cu totul izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. Minimele termice se vor situa între 13 și 23 de grade.

BUCUREŞTI Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, dar condițiile pentru averse și descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 19…20 de grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea călduroasă va persista în majoritatea zonelor țării, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 34 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități local în Crișana, Banat, Oltenia și Muntenia și pe spații restrânse în rest. Începând cu orele amiezii, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice în zonele montane, în vestul, sud-vestul și în centrul țării și izolat în rest. Vântul va avea unele intensificări în zona litoralului și în sudul Banatului, dar de scurtă durată, local și în celelalte regiuni, asociat ploilor. Minimele termice vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade.

La BUCUREŞTI va fi în continuare o vreme călduroasă, cu o maximă termică de 33…34 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme călduroasă, cu maxime cuprinse între 25 și 34 de grade și minime între 10 și 22 de grade. Cerul va fi variabil și mai ales după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, local în nord-vest și centru și izolat în rest vor fi înnorări temporar accentuate, averse posibil torențiale, descărcări electrice și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe litoral, dar de scurtă durată și în rest, în timpul ploilor.

BUCUREŞTI Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza și seara, când se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină, local la deal și la munte, precum și în vest, nord-vest și centru și izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 28 și 34 de grade, iar cele minime între 9 grade în depresiuni și 21…22 de grade în Câmpia de Vest și pe litoral.

BUCUREŞTI. Vremea călduroasă va persista. Maxima termică va fi de 33…34 de grade, iar minima de 17…19 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO DUMINICA Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, dar în general instabilă în jumătatea de vest, precum și în zonele de deal și de munte. Înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 28 și 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 9 și 22 de grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCUREŞTI. Vremea va rămâne călduroasă. Maxima termică va fi în jur de 34 de grade, iar minima de 17…19 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.De luni pana miercuri Temperatura aerului va scădea de la o zi la alta. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în cea mai mare parte a țării.