PROGNOZA METEO. Vreme va fi călduroasă în următoarele zile

Prognoza meteo. Vremea se va menţine călduroasă, iar în unele zone se va instala canicula, indicele temperatură umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească ușor pragul critic de 80 de unități.

RomaniaTV.net
08 iul. 2017, 12:03
PROGNOZA METEO. Vreme va fi călduroasă în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nord-vestice, nordice, centrale, estice și la munte, unde pe arii restrânse vor mai fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei și 21 de grade în Dealurile de Vest. Spre dimineață, în Transilvania, vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul nopții, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi călduroasă în regiunile vestice și sudice, local caniculară după-amiaza în Banat și în Oltenia, unde și indicele de confort termic, temperatură-umezeală (ITU), se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade, pe arii restrânse în estul Maramureșului, al Transilvaniei, jumătatea de nord a Moldovei și nordul litoralului și 37 de grade, cu totul izolat, în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23 de grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza și seara, local la deal, la munte, în sud-estul teritoriului și izolat în rest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi călduroasă. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO LUNI.Vremea se va menține călduroasă, iar după-amiaza în Banat, local în Crișana, Oltenia, Muntenia și izolat în Transilvania, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, indicele temperatură umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în nordul litoralului și 38 de grade, cu totul izolat, în Banat, iar cele minime între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 25 de grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, îndeosebi după-amiază și seara, local la deal, la munte, în nord-vest și izolat în rest. Punctiform vor fi condiții de grindină.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 18…20 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi călduroasă, în majoritatea regiunilor, caniculară după-amiază în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Crișanei și a Munteniei, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 37 de grade, iar cele minime între 14 și 24 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, spre 11 grade. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil și cu aspect de vijelie și condiții de grindină, îndeosebi după-amiaza și seara, în nordul, în centrul țării, la deal, la munte și izolat în restul teritoriului.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiază, când și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi călduroasă, local caniculară după-amiază în sud-vestul și sudul țării, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Treptat se vor extinde și manifestările specifice instabilității atmosferice. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate, vor fi averse și cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie, căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate. Astfel de fenomene vor cuprinde treptat, îndeosebi din a doua parte a zilei, regiunile vestice, nordice și centrale, zonele de deal și de munte, iar noaptea și pe cele din estul și sud-estul țării. Temperaturile maxime vor avea valori de la 25…27 de grade în depresiuni și pe litoral, până în jurul a 36 de grade, în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi călduroasă, caniculară la amiază, când și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil în cursul zilei, iar seara și noaptea va avea înnorări temporar accentuate, se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade.

JOI, VINERI, SÂMBĂTĂ.Vremea se va răci față de zilele precedente, iar manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi – în prima zi, cu precădere în jumătatea de răsărit a țării, iar la sfârșitul intervalului – în cea de sud-vest.

BUCUREŞTI. Temperatura aerului va scădea, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice, va fi mai mare la începutul și sfârșitul intervalului.