PROGNOZA METEO: Vreme călduroasă, local caniculară, dar şi ploi şi vijelii. Cum va fi vremea în weekend

Vremea va fi călduroasă, local caniculară în jumătate de sud a ţării, inclusiv pe litoral, zone în care indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Şi la Bucureşti, vremea va fi călduroasă şi termometrele vor indica până la 34 de grade. În Maramureș, nordul Crisanei, precum și în zonele de munte și pe arii mai restrânse în Transilvania, Banat și Moldova, în special după-amiaza și seara, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

RomaniaTV.net
16 aug. 2018, 11:30
PROGNOZA METEO: Vreme călduroasă, local caniculară, dar şi ploi şi vijelii. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va fi variabil, cu innorări temporar accentuate mai ales la începutul nopții în vestul și nord-vestul țării, precum și în zonele montane, unde pe arii restrânse vor mai fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile minime se vor situa între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22…24 de grade pe litoral și în Deltă Dunării.

LA BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI. În Maramureș, nordul Crisanei, precum și în zonele de munte și pe arii mai restrânse în Transilvania, Banat și Moldova, în special după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși pe spații mici 20…30 l/mp. În restul teritoriului manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi posibile doar izolat, dar vremea va fi călduroasă, local caniculară în Câmpia Română și Podișul Dobrogei, zone în care indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 35 de grade, iar cele minime se vor situa între 11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 23…25 de grade pe litoral.
LA BUCUREȘTI. Vremea va fi călduroasă, posibil caniculară după-amiaza, când și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va suflă slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minima va fi de 20…21 de grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor țării, local caniculară în sud și în sud-est. Cerul va fi variabil, dar în special după-amiază și seară, instabilitatea atmosferica se va manifestă prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele de munte, local în centrul și în nord-estul țării și pe arii mai restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 27 și 35 de grade, iar cele minime se vor situa între 13 și 24 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități local în regiunile sudice și izolat în cele vestice.
LA BUCUREȘTI. Vremea se va menține călduroasă, chiar caniculară la amiază. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară și noaptea, dar condițiile pentru averse și descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va suflă slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperatură minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea se va menține călduroasă în zonele de câmpie și podiș. Cerul va fi variabil în vest și nord-vest, dar va avea innorări temporar accentuate în restul tării unde, mai frecvent după-amiaza și seara, se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse, se vor înregistra cantități mai însemnate de apă și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade, iar cele minime, în general, între 12 și 22 de grade.

LA BUCUREȘTI. Vremea va fi călduroasă, dar ușor instabilă. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara probabilitatea pentru înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată. Temperatura maximă va fi în jur de 32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi în continuare călduroasă în zonele de câmpie și de podiș. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zonele montane, pe arii mai restrânse în regiunile extracarpatice și izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 33 de grade, iar cele minime, în general, între 11 și 22 de grade.

PROGNOZA METEO MARȚI, MIERCURI și JOI-Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată în timpul după-amiezelor, cu precădere în zonele de deal și munte.