PROGNOZA METEO. Vreme CANICULARĂ în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme caniculară în următoarele zile. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge izolat pragul critic de 80 de unități.

26 iun. 2017, 11:31
PROGNOZA METEO. Vreme CANICULARĂ în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în Moldova, Muntenia și estul Transilvaniei, precum și în zonele de munte, unde local, mai ales în prima parte a nopții, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantitățile de apă pot atinge 15…20 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 21 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea se va menține călduroasă în jumătatea de vest a țării, izolat caniculară la amiază în sudul Olteniei, unde și disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge izolat pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil și mai ales în cursul zilei și la începutul nopții, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil și cu aspect de vijelie, local în jumătatea de est a țării, dar mai ales în sudul Moldovei, Muntenia și partea continentală a Dobrogei, precum și în zonele de deal și de munte și izolat, îndeosebi spre seară și noaptea, în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial și se mențin condițiile pentru căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor situa între 25 de grade pe litoral și 37 de grade, izolat, în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI.Cerul va avea înnorări temporare în cursul zilei, când vor fi averse slabe, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Noaptea cerul va deveni variabil. Temperatura maximă, în scădere față de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic se va acccentua în special în regiunile vestice și sudice, unde local, după-amiaza, va fi caniculă. Cerul va avea înnorări temporare și, mai ales după-amiaza, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele de deal și de munte și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor situa între 27 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil și, trecător, vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEI VINERI. Vremea va deveni călduroasă în toată țara, local caniculară în jumătatea de sud-vest a țării, dar mai ales în regiunile sudice, unde și disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 29 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade. În vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele deluroase și montane, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat și, mai ales după-amiaza și la începutul nopții, vor fi înnorări accentuate și local se vor semnala averse, posibil torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și estice, în zona de munte, precum și în timpul averselor.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi călduroasă, caniculară la amiază, când și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă va fi de 21…22 de grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA.Vremea va fi călduroasă, caniculară chiar în sud-vestul, în sudul și local în estul teritoriului, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 și 39 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 22 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, dar și mai ridicate pe litoral. Cerul, mai mult senin în majoritatea regiunilor, va avea unele înnorări după orele pranzului în cele nord-vestice, unde trecător vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări în vestul țării și la munte.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 38…39 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

DUMINICĂ, LUNI, MARTI. La începutul intervalului, vremea se va menține călduroasă, caniculară după-amiaza în majoritatea regiunilor, apoi temperatura va scădea treptat spre valori apropiate de cele normale pentru această perioadă. Instabilitatea atmosferică se va accentua, la început în vestul, centrul și nordul țării, apoi și în sud-est.

BUCUREŞTI. La începutul intervalului, vremea se va menține caniculară, apoi temperatura va scădea treptat spre valori apropiate de cele normale pentru această perioadă. Instabilitatea atmosferică se va accentua în a doua jumătate a intervalului.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Vreme caniculară, dar şi perioade de instabilitate atmosferică, în majoritatea regiunilor