PROGNOZA METEO. Vreme caniculară în weekend, dar de marţi se răceşte semnificativ

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de caniculă, valabilă în toată ţara. Sâmbătă, duminică şi luni, vremea va fi călduroasă în toată ţara, local caniculară la început în regiunile vestice şi sud-vestice, apoi în sudul şi în estul ţării. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 35...36 de grade, izolat chiar 37 de grade în Lunca Dunării. 

RomaniaTV.net
12 iun. 2015, 12:03
PROGNOZA METEO. Vreme caniculară în weekend, dar de marţi se răceşte semnificativ

PROGNOZA METEO S7MBĂTĂ. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară după-amiaza în vest şi în sud-vest, unde izolat indicele de disconfort temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28…29 de grade pe litoral şi în depresiuni şi 35 de grade în Banat, Crişana şi vestul Olteniei. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa, însă în partea a doua a zilei şi la începutul nopţii vor fi dezvoltări noroase convective, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii restrânse la munte şi în regiunile nord-vestice şi izolat în restul teritoriului. Vor fi condiţii de grindină.

În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 33 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiaza în vestul şi în sudul ţării, unde local indicele de disconfort temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei şi noaptea când se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului local în zonele montane şi submontane şi pe spaţii mai restrânse în restul teritoriului. Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade pe litoral si in depresiuni şi 36 de grade in vest si sud.

În Capitală, vremea călduroasă se va menţine, iar în orele după-amiezei se va atinge starea de caniculă, astfel că maxima termică va fi de 34…35 grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate noaptea când vor fi averse, descărcări electrice şi rafale de vânt.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea călduroasă va persista în cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi în est în orele după-amiezei va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ziua pe arii extinse îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului, precum şi în zonele montane şi submontane, iar seara şi în cursul nopţii mai ales în est şi sud-est. Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate, vor fi căderi de grindină şi posibile vijelii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade pe litoral şi 37 de grade în Lunca Dunării.

Vremea va fi caniculară şi în Bucureşti, unde în orele după-amiezei se vor înregistra 35…36 de grade Celsius. Disconfort termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală urmând a depăşi 80 unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi în cursul nopţii, când se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vor fi posibile căderi de grindină.

Începând de marţi va răci semnificativ faţă de ziua anterioară în aproape toată ţara, devenind chiar răcoroasă în nord şi centru. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18…19 şi 30…32 de grade. Iar in jurul mediilor climatologice se vor mentine valorile termice si in celelate zile ale saptamanii viitoare. Treptat înnorările se vor accentua şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii extinse în majoritatea regiunilor, dar cu precadere in zonele montane şi submontane, precum şi în centrul, sudul şi sud-estul teritoriului şi cu caracter local în rest. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor fi însemnate, îndeosebi la munte.