PROGNOZA METEO. Vreme de VARĂ la început de MAI

PROGNOZA METEO. Vremea se anunţă extrem de caldă pentru începutul lunii mai, cu temperaturi ce pot urca până la 30 de grade. Din păcate, de joi vremea devine instabilă şi se răceşte.

04 mai 2015, 13:48
PROGNOZA METEO. Vreme de VARĂ la început de MAI

PROGNOZA METEO. Marţi, vremea va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată, îndeosebi în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor situa între 17 grade pe litoral şi 30 de grade în Banat. Se arata soarele dar vor mai fi si cativa nori  ce lasa averse şi descărcări electrice, mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, local în zonele montane şi sub montane şi izolat în restul teritoriului. Vântul se agita usor pe la munte, în Dobrogea, dar şi în timpul ploilor.

VREMEA IN BUCURESTI. Marţi, după-amiază sunt aşteptate 26…27 de grade la umbră, adică neobişnuit de cald pentru această dată calendaristică. Ne aşteaptă o zi însorită, cel puţin până după-amiază şi spre seara când se arată câţiva nori, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

PROGNOZA METEO. Miercuri se anunţă a fi cea mai caldă zi de până acum din acest an, în special în regiunile intracarpatice, unde meteorologii anunţă temperaturi ca miez de vară. Vorbim despre 33 de grade la umbră în sud-vest, plecând de la aproximativ 17 grade pe litoral. În mare parte din zi va predomina o vreme frumoasă, cu soare şi doar izolat ploi de scurtă durată, în special în zonele de munte. Dar, seara şi noaptea vremea schimbă radical foaia. Nori ameninţători acoperă treptat cerul în majoritatea regiunilor şi aduc ploi, cu tunete, fulgere şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie în vest, nord, centru, dar şi în sud-vest, în timp ce în restul zonelor astfel de fenomene îşi vor face apariţia pe spatii destul de restrânse. Sunt aşteptate cantităţi de apă importante, eventual în intervale scurte de timp, adică ploi torenţiale şi va cădea grindină.

VREMEA IN BUCURESTI. Miercuri este soare şi din ce în ce mai cald şi în Bucureşti pe parcursul acestei zile, în care termometrele strâng la umbră în jur de 27 de grade. Abia noaptea se înnorează puţin cerul şi vor fi posibile averse cu descărcări electrice.

PROGNOZA METEO. Joi, vremea va fi instabilă şi va marca un proces de răcire faţă de intervalul anterior, aşa că vom ajunge să vorbim despre temperaturi potrivite cu data din calendar. Meteorologii anunţă maxime de la 15 grade pe litoral până la cel mult 25…26 de grade în Oltenia. În sudul, centrul şi estul ţării, dar şi în zonele montane aferente soarele va fi acoperit din când în când de nori groşi ce lasă averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În urma acestor furtuni de vară se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate şi nu este exclus ca ele să aducă şi căderi de grindină. În restul zonelor soarele va fi mai generos, norii mai puţini şi doar pe spaţii restrânse aduc ploi slabe, în orele dimineţii.

VREMEA IN BUCURESTI. Vremea va deveni instabilă pe parcursul zilei de joi, se răceşte faţă zile anterioare, pentru că cerul este acoperit de nori, mai ales după-amiaza şi seara, nori ce lasă de ploi, cu tunete, fulgere şi scurte rafale de vânt. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

PROGNOZA METEO. Ultimele trei zile ale acestei săptămâni vin cu temperaturi normale pentru această perioadă, adică maxime cuprinse între 18 şi 26 de grade. Nu vor lipsi nici ploile, chiar dacă nu vor mai fi atât de multe şi importante. Acestea vor mai fi prezente în prima parte a zilei de vineri prin regiunile estice şi sud-estice, pentru că în weekend să-şi facă apariţia mai curând prin zonele montane.