PROGNOZA METEO. Vreme geroasă în următoarele zile

Meteorologii anunţă vreme geroasă în următoarele trei zile, cu temperaturi care vor atinge valoare de -20 de grade. În weekend, dar şi în primele zile ale săptămânii următoare vremea va rămâne deosebit de rece, local geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Şansele pentru ninsori locale va fi mai mari marti si miercuri.

19 ian. 2016, 15:22
PROGNOZA METEO. Vreme geroasă în următoarele zile

MIERCURI. Vremea va fi geroasă încă din primele ore ale zile, maximele vor fi cu mult sub cele normale, adica intre -11 grade in Lunca Dunarii si cel mult 2 grade cu plus in Banat. Cerul va fi variabil, abia noaptea se innoreaza si asteptam trecator ninsori slabe, în Crişana in Maramureş şi în nordul Trasilvaniei şi doar izolat în restul teritoriului.

În zonele joase, mai ales din sud şi sud-est, local va fi ceaţă sau nebulozitate joasă, asociată cu depunere de chiciură şi posibil fulguieli. Vântul va avea ceva intensificări pe crestele montane, unde trecător va spulbera zăpada.

BUCUREŞTI. Si in Capitala ziua incepe cu ger patrunzator, meteorologii anunţă temperaturi in jur de -20 grade in zonele preorasenesti iar peste zi va fi o vreme deosebit de rece, cu cel mult -9, -7 grade dupa amiza, cam cu 10 grade mai putin decat in mod obisnuit.

Senzatia de frig e accentuata dimineata de ceata cu depunere de chiciura, dar dupa dispariţia disiparea se arata si soarele.

JOI. Vremea va fi tot deosebit de rece, local geroasă dimineaţa, îndeosebi în sudul şi centrul teritoriului, unde termometrele vor arata din nou in jur de -20 grade. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -10,-9 grade in sudul extrem şi in jur 2 grade in Banat.

Cerul va avea înnorări temporare şi va ninge slab, local în Maramureş, in Transilvania şi in nordul Moldovei, precum şi în zonele de munte şi doar izolat în celelalte zone. Local în Câmpia Română şi izolat în rest, mai ales în primele ore ale zilei, va mai fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

Vântul va sufla mai alert la munte unde va spulbera zăpada, dar trecător seintensifica si în sud-vest şi nord-est.

BUCUREŞTI. Vremea va fi deosebit de rece si in Capitala. În zonele periferice vor fi temperaturi de -15, -14 grade. Pana dupa amiaza temperatura ajunge la aproximativ -7 grade. Peste zi vor fi innorari iar spre seară şi noaptea, trecător va ninge slab. Dimineata sunt sanse mari sa fie ceata asociata cu depunere de chiciura.

Ziua de VINERI nu aduce schimbari semnificative, vremea ramane deosebit de rece, geroasă dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 grade in estul Transilvaniei şi 2 cel mult in Banat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de est unde va ninge slab.

Vântul va avea rabufniri în zona montană, în Moldova şi în Delta Dunării. În zonele joase izolat va fi ceata cu depunere de chiciură.

BUCUREŞTI. Vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă dimineaţa. Cerul va fi variabil, cu ceva înnorări în prima parte a zilei, însă condiţiile de fulguială vor fi reduse. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -4 grade.

TENDINTA. Sambata dimineata gerul e patrunzator in cea mai mare parte tarii. Temperaturile se vor situa între -20 si -10 grade, iar peste zi va fi extrem de frig, cu maxime cuprinse intre -10 si 1 grad.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în jumătatea de est dimineaţa şi noaptea, pe spaţii restrânse va fi ceaţă şi chiciură.

Citeşte şi