PROGNOZA METEO. Vreme geroasă şi ninsori în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine geroasă în următoarele zile. Marţi, în regiunile sudice şi sud-estice, temporar va ninge pe arii relativ extinse, iar vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 40...50 km/h.

16 ian. 2017, 14:33
PROGNOZA METEO. Vreme geroasă şi ninsori în următoarele zile

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă dimineaţa şi noaptea local în nord şi centru. Cerul va fi mai mult noros. În regiunile sudice şi sud-estice, temporar va ninge pe arii relativ extinse, iar vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 40…50 km/h.

Local în judeţele Ialomiţa, Buzău, Brăila, Tulcea şi Vrancea rafalele vor depăşi 55…60 km/h. Rafale de peste 55…60 km/h vor fi şi în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Călăraşi şi Constanţa, unde ninsorile, moderate cantitativ, vor fi viscolite. În sud-estul judeţului Constanţa vor mai fi precipitaţii mixte. În celelalte regiuni, ninsori vor fi posibile izolat, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade in Moldova si estul Transilvaniei şi 4 grade in Dealurile de Vest. În zonele joase de relief din jumătatea de nord a ţării, îndeosebi în a doua parte a intervalului, vor fi condiţii de ceaţă.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea va fi rece, iar cerul noros. Temporar vântul va atinge 45…50 km/h şi vor fi intervale de timp în care va ninge slab. Temperatura maximă va fi de -3…-2 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va menţine rece, geroasă mai ales noaptea, îndeosebi în nordul, centrul si estul tării. În regiunile intracarpatice cerul va fi variabil, iar izolat va fi ceaţă cu depunere de chiciură sau fulguieli, mai ales la începutul si sfârsitul intervalului. În rest înnorările vor persista, în special pe parcursul zilei, când în Oltenia, Dobrogea, local în Muntenia, la munte şi izolat în Moldova va mai ninge. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane si în sud-estul ţării, unde, cu precădere ziua, rafalele vor mai depăşi local 55…60 km/h, iar zăpada va fi spulberată. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 grade in Moldova si estul Transilvaniei şi 2 grade in Dealurile de Vest.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea se va menţine rece. Cerul va fi mai mult noros şi trecător la începutul intervalului va mai ninge slab. Vântul va avea intensificări, mai ales în prima parte a zilei, când la rafală se vor mai putea atinge viteze de 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de -3…-2 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, geroasă dimineata si noaptea în cea mai mare parte a tării. Cerul va fi variabil, mai mult senin în regiunile intacarpatice, dar va mai prezenta unele înnorări ziua în regiunile sudice si doar izolat în Lunca Dunării va ninge slab. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări temporare la începutul intervalului în Bărăgan si Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10… -9 in nordul Moldovei si estul Transilvaniei şi 0…1 grad in Dealurile de Vest. Noaptea, pe arii restrânse în zonele joase de relief, va fi ceată cu depunere de chiciură.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul noptii, când vor fi conditii de aparitie a cetii. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă va fi de -6…-4 grade.

TENDINTA

VINERI – Vremea se va mentine deosebit de rece local în centru si sud, iar dimineata si noaptea, geroasă în cea mai mare parte a tării. Cerul va fi variabil la senin, dar în zonele joase de relief, temporar se vor semnala ceată si nebulozitatea joasă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10…-9 grade in estul Transilvaniei si 1…2 grade in dealrile Moldovei.

SAMBATA si DUMINICA – Valorile termice vor fi în crestere si se vor situa în jurul celor normale la această dată. Probabilitatea de aparitie a precipitaţiilor va fi relativ redusă. În zonele joase de relief, local se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Ninsorile continuă în majoritatea regiunilor. Ger pătrunzător seara şi dimineaţa