PROGNOZA METEO. Vreme închisă şi precipitaţii în toată ţara

PROGNOZA METEO. În următoarele zile vremea se va menține închisă și vor cădea precipitații, în toate regiunile. Luni, temporar va ploua în vestul, centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest. La munte, în special în zona Carpaților Orientali, iar din orele serii și în nord-est vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

25 nov. 2018, 14:01
PROGNOZA METEO. Vreme închisă şi precipitaţii în toată ţara

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
25.11.2018 ORA 20 – 26.11.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Înnorările se vor extinde în toată țara și temporar va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova și Oltenia și pe arii restrânse în Muntenia. Pe crestele Carpaților Orientali și Meridionali, precipitațiile vor fi mixte. Pe spații mici, îndeosebi în nordul Moldovei, vor fi condiții de formare a poleiului. Cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp în regiunile vestice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, dar la cote mai reduse și în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile minime se vor situa între -3 și 8 grade, ușor mai ridicate în Banat. Cu precădere, în zonele joase de relief din sudul și estul teritoriului, se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI
Nebulozitatea va persista și vor fi condiții de ceață, iar trecător și de burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
26.11.2018 ORA 08 – 27.11.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi închisă. Temporar va ploua în vestul, centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest. La munte, în special în zona Carpaților Orientali, iar din orele serii și în nord-est vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Local în Moldova, se va produce polei. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp, îndeosebi în regiunile nordice și nord-vestice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană, dar la cote mai reduse și în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 8 grade. În zonele joase din sud și sud-est, mai ales dimineața, vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi închisă, cu cer noros și temporar ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
27.11.2018 ORA 08 – 28.11.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține închisă și vor cădea precipitații, în toate regiunile. În nord, nord-est și la munte treptat vor predomina ninsorile, iar în celelalte regiuni va ploua, ninsori și lapoviță urmând să apară în a doua parte a nopții. Pe suprafețe mici, îndeosebi în Moldova, vor fi condiții de polei. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp, cu precădere în sudul țării. Vântul se va intensifica treptat în regiunile extracarpatice și pe crestele montane, iar în rest va sufla slab și moderat. Temperatura aerului, în scădere față de intervalul precedent, va avea valori maxime cuprinse între -2 și 11 grade și minime, în general, între -6 și 3 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține închisă și temporar va ploua. Spre sfârșitul intervalului, când și vântul se va intensifica, vor fi condiții de transformare a ploii în lapoviță sau ninsoare. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
28.11.2018 ORA 08 – 29.11.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea se va răci în toată țara. Astfel, temperaturile maxime vor avea valori de la -5…-4 grade în nordul Moldovei, până în jurul a 7 grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 și 0 grade, ușor mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Vor fi înnorări și precipitații, în general slabe, pe arii extinse în prima parte a intervalului și mai restrânse, după aceea. Precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare, iar în prima parte a zilei, în vestul, sud-vestul și sudul extrem al țării, dar pe spații mici și în centru, și sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile estice, de sud-est și pe crestele montane.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi închisă și se va răci. Cu precădere în cursul zilei, vor cădea precipitații sub formă de ninsoare, iar în primele ore, posibil și lapoviță sau ploaie. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -5…-4 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
29.11.2018 ORA 08 – 30.11.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Procesul de răcire a vremii va continua; în nord, centru, nord-est și zona de munte, dar izolat și în dealurile sudice, valorile termice nocturne vor coborî sub limita de ger. La nivelul întregii țări, vor fi temperaturi maxime cuprinse în general între -7 și 3 grade și minime între -14 și -4 grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ninsori slabe, dar pe arii restrânse, îndeosebi în regiunile vestice, sud-vestice și de nord-est, mai ales în cursul zilei. Vântul va mai prezenta intensificări în est, sud-est și pe crestele montane, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat.

LA BUCUREŞTI
Vremea va continua să se răcească, devenind deosebit de rece. Temperatura maximă va fi de -5…-3 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -8 grade. Temporar, cerul va fi noros, dar numai trecător vor fi condiții de fulguială, iar vântul va mai prezenta intensificări.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
30.11.2018 ORA 08 – 03.12.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Regimul termic va fi cu mult mai scăzut decât cel specific perioadei; în prima parte a intervalului, în mare parte din țară, valorile nocturne se vor situa sub limita de ger, apoi temperatura aerului va fi în creștere. În prima zi, vor mai fi condiții de precipitații slabe, dar pe arii restrânse.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi deosebit de rece, posibil geroasă în primele două dimineți, apoi temperatura aerului va fi în creștere. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi destul de redusă.