PROGNOZA METEO: Vreme instabilă în majoritatea regiunilor. Ploi şi în Bucureşti de luni

PROGNOZA METEO pe trei zile. ANM anunţă în continuare temperaturi ridiate, în special în sudul ţării, dar şi furtuni violente în nord şi nord-est.

02 iun. 2018, 13:09
PROGNOZA METEO: Vreme instabilă în majoritatea regiunilor. Ploi şi în Bucureşti de luni

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
02.06.2018 ORA 21 – 03.06.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
La munte, în special în Carpații Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, precum și în nord-vestul, nordul și centrul țării vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și punctiform 25…35 l/mp, îndeosebi în nord-vestul țării. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în regiunile sud-vestice. Temperaturile minime se vor încadra între 10 și 18 grade.

BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
03.06.2018 ORA 09 – 04.06.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
În zonele de deal și de munte, precum și în Maramureș, Crișana, Transilvania și Moldova, înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului trecător cu aspect de vijelie și, izolat, căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și punctiform 25…35 l/mp. În aceste regiuni, valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă și se vor apropia de normele perioadei. În restul teritoriului, vremea se va menține caldă, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala local. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade în nordul litoralului și 33 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 10 și 19 grade.

BUCUREŞTI
Vremea va fi deosebit de caldă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade. Cerul va fi variabil și, mai ales după-amiaza și la începutul nopții, vor fi intensificări ale vântului, ploi de scurtă durată și descărcări electrice.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
04.06.2018 ORA 09 – 05.06.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general instabilă în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sudul, centrul și vestul țării. În special după-amiaza și la începutul nopții, înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie și, izolat, căderi de grindină. Cantitățile de apă vor fi local însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade pe litoral și 30 de grade în zonele de câmpie, mai ales din estul și sud-estul țării, iar cele minime se vor încadra între 11 și 19 grade.

BUCUREŞTI
Vremea va fi caldă, dar în general instabilă. Mai ales în cursul zilei, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
05.06.2018 ORA 09 – 06.06.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele deluroase și montane. În special după-amiaza și în prima parte a nopții, înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade în nord-vest și pe litoral și 31 de grade în estul și sudul țării, iar cele minime se vor încadra, în general, între 10 și 19 grade.

BUCUREŞTI
Vremea va fi deosebit de caldă, dar în general instabilă. Mai ales după-amiaza, vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
06.06.2018 ORA 09 – 07.06.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține în general instabilă în majoritatea regiunilor. Vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii extinse se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime se vor încadra, în general, între 11 grade și 19 grade.

BUCUREŞTI
Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și, mai ales după-amiaza și seara, se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
07.06.2018 ORA 09 – 10.06.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei în prima zi a intervalului, apoi vor marca o creștere în majoritatea regiunilor. Probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în vestul și centrul țării, precum și în zonele de deal și de munte.

BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi, iar probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată la începutul intervalului.