PROGNOZA METEO. Vreme instabilă în următoarele zile

Vremea va fi în continuare instabilă în următoarele zile. Miercuri, norii vor acoperi temporar cerul şi vor fi averse şi descărcări electrice, în timpul zilei local în Moldova, în zonele montane şi submontane şi izolat în restul ţării, iar seara şi noaptea cu precădere în Oltenia şi in Banat.

10 mai 2016, 13:28
PROGNOZA METEO. Vreme instabilă în următoarele zile

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vântul va sufla cu intensificări izolate, cu viteze mai mari în sudul Banatului. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi vor fi posibile căderi de grindină. Temperaturile maxime, mai ridicate decât cele din ziua precedentă, vor fi cuprinse între 18 grade in estul Transilvaniei poate si pe litoral si 25 de gr in Maramures.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi uşor, astfel că temperatura maximă va fi de 22,23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar sansele de ploaie nu sunt mari.

JOI. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, mai ales dupa-amiaza şi se va manifesta prin înnorări, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat căderi de grindină, la început în regiunile din jumătatea de vest, iar seara şi noaptea şi în restul ţării.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 gr in zonele de deal din Oltenia si in jur de 24 de gr in Maramures si in nordul Moldovei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Înnorările se vor accentua treptat şi, mai ales seara şi noaptea, vor fi averse, moderate cantitativ chiar, fulgere, tunete si rafale de vant. Temperatura maximă va fi 21, 22 de grade.

VINERI. Vremea se va menține în general instabilă. Peste zi vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și izolat posibile căderi de grindină, cu caracter local în regiunile nordice, estice si centrale precum si în zonele montane si submontane și pe arii restrânse în restul zonelor.

Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate, îndeosebi în Moldova şi la munte. Vântul va sufla cu intensificări locale. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16.. 17 gr in nordul Moldovei şi 25 de gr in sudul tarii.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore ale intervalului când va mai ploua slab. Vântul va sufla în general moderat în cursul zilei, apoi va deveni slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade,

TENDINTA. In weekend dar si in primele zile ale saptamanii viitoare instabilitatea atmosferica se mentine accentuata, asadar norii vor acoperi temporar cerul in majoritatea regiunilor si vor fi averse, pe alocuri chiar insemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Daca sambata temp vor in general intre19 și 25 de grade, duminica temp vor fi deja sub cele normale in nord, in vest si in centru, apoi si in celelalte regiuni.