PROGNOZA METEO. Vreme instabilă în următoarele zile

PROGNOZA METEO. În următoarele zile vremea va fi în continuare instabilă, va ploua pe arii relativ extinse, iar temperaturile vor fi normale pentru această dată. Începând de vineri, vremea se va încălzi în toată ţara, iar temperatura maximă va fi de 28 de grade.

08 mai 2018, 13:07
PROGNOZA METEO. Vreme instabilă în următoarele zile

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
08.05.2018 ORA 21 – 09.05.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
În Moldova, Dobrogea și estul Munteniei cerul se va menține mai mult noros și temporar va ploua, moderat cantitativ. Înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi în primele ore local în vestul Munteniei și estul Olteniei și pe spații mici în Maramureș și Transilvania.
Izolat cantitățile de apă vor putea depăși 10…15 l/mp. În restul țării cerul va fi variabil. Temperaturile minime se vor încadra între 9 și 16 grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și condiții pentru averse slabe – în prima parte a nopții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 14…15 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
09.05.2018 ORA 09 – 10.05.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
În jumătatea de est a țării și în zonele montane, cerul va fi mai mult noros, va ploua pe arii relativ extinse, iar valorile de temperatură se vor situa în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii mai. În restul teritoriului va fi în continuare o vreme caldă, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales în a doua parte a zilei și la începutul nopții prin înnorări temporar accentuate, local averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, iar izolat grindină. Prin cumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăsi local 20…30 L/MP. Vântul va sufla în general moderat în est-sud-est și va avea intensificări de scurtă durată, asociat averselor în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 28 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade.

LA BUCUREŞTI
Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru această perioadă din an, cerul va fi înnorat și temporar va ploua. Se vor cumula cantități de apă în medie de 10 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
10.05.2018 ORA 09 – 11.05.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
În jumătatea de sud a țării și în zona montană, vremea va fi termic apropiată de normal, local chiar răcoroasă, cerul va fi mai mult noros și, cu precădere ziua, pe arii relativ extinse va ploua; ploile vor fi moderate cantitativ, iar izolat se pot cumula 15…20 l/mp. În restul teritoriului va fi o vreme caldă și ușor instabilă, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza când pe spații mici vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu
intensificări locale, temporare în general de până la 50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 23 de grade în jumătatea de sud și între 23 și 28 de grade în cea nordică; minimele termice vor fi cuprinse în general între 8 și 15 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi răcoroasă, înnorările vor fi persistente și va ploua temporar, în special pe parcursul zilei. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
11.05.2018 ORA 09 – 12.05.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea se va încălzi în aproape toată țara, apreciabil chiar în regiunile sudice, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 și 28 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în a doua parte a zilei și seara când vor fi averse și descărcări electrice local în zonele de deal și de munte și pe arii mai restrânse în centru și în sud. Izolat ploile vor avea caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Dobrogea și posibil și în celelalte zone asociat averselor. Minimele termice vor
fi cuprinse între 2…4 grade în depresiunile intramontane și 15 grade în Dealurile de Vest.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade. Temporar înnorările se vor accentua, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi relativ ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 11…13 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
12.05.2018 ORA 09 – 13.05.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general frumoasă, cu excepția regiunilor vestice și sud-vestice unde instabilitatea va fi accentuată în cursul după-amiezii și se va manifesta prin averse locale însoțite de descărcări electrice. Astfel de fenomene se pot semnala izolat și în centrul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu posibile intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 19 și 26 de grade – cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime între 5 și 15 grade – cu valori mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, până
spre 0 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în general frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, iar vântul în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
13.05.2018 ORA 09 – 16.05.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor rămâne apropiate de mediile multianuale, ușor mai ridicate în vest. Local și temporar se vor semnala averse și descărcări electrice în majoritatea regiunilor.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în general instabilă și mai ales în cursul după-amiezelor probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi moderată. Valorile termice vor fi apropiate de cele obișnuite.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Vreme caldă şi frecvente ploi torenţiale