PROGNOZA METEO. În WEEKEND avem vreme bună, cu averse doar după-amiaza. Când şi unde se întorc ploile

PROGNOZA METEO. Vremea va fi frumoasă la sfârşitul săptămânii, aşa că puteţi merge fără emoţii oriunde aţi vrea să evadaţi din cotidian pentru următoarele două zile, pentru că singurul risc este să vă prindă câteva averse răzleţe după-amiaza. Totuşi, de luni ploile revin în unele zone din ţară.

25 iul. 2014, 14:50
PROGNOZA METEO. În WEEKEND avem vreme bună, cu averse doar după-amiaza. Când şi unde se întorc ploile

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ vremea va fi călduroasă, iar la amaiza se vor inregistra 25 de grade in depresiuni si 34 de grade la umbra in estul Munteniei, sudul Moldovei şi vestul Dobrogei, unde si indicele temperatură-umezeală ITU va atinge izolat pragul critic de 80, deci disconfortul termic va fi semnificativ.

Ca aspect, vorbim despre soare cel putin in prima parte a zilei, insa dupa-amiaza norii se aduna peste zonele de deal şi de munte, ca si peste nord-vestul şi centrul ţării, unde local se asteapta averse de peste 20 l/mp si descarcari electrice. Vantul se va intenti in timpul ploilor si nu vor lipsi nici conditiile de grindina. Insa in rest doar izolat sunt posibile cateva ploi de scurta durata, cu vant mai alert prin sud-est.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI SÂMBĂTĂ va fi calduroasa. Dimineata predomina soarele, iar la amiaza vor fi aproximativ 32 de grade la umbra, si doar cativa nori apar in a doua parte a zilei, cand sunt conditii pentru o aversa rapida cu tunete si fulgere.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ vremea se va menţine călduroasă, cu temperaturi la amiaza de la 26…28 de grade in estul Trasnilvaniei si in Bucovina pana la 34 de grade in Muntenia, sudul Moldovei si Podisul Dobrogei. In jumatatea de vest a tarii, mai ales după-amiaza şi noaptea, norii se aduna tot mai multi. Prin urmare, vor fi din nou averse cu tunete si fulgere in Banat si Oltenia, local în Crişana, Maramureş, Transilvania şi zona de munte şi izolat în celelalte regiuni. Pe alocuri se aduna iarasi peste 25…30 l/mp şi sunt posibile si caderi de grindina, iar vantul sufla si el mai agitat atat la munte si in sud-vestul tarii.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI DUMINICĂ se mentine vremea calduroasa, iar termometrele vor arăta în jurul prânzului 32…33 de grade la umbra. Bucureştenii vor avea soare pe saturate intreaga zi si nici vântul nu va sufla prea puternic.

PROGNOZA METEO LUNI. Saptamana care urmeaza incepe cu ploi in vestul si sud-vestul tarii, unde vor fi si descarcari electrice si scurte intensificari de vant. Izolat vor cădea cantitati mari de apa, dar si grindina. In celelalte regiuni insa, vremea se menţine călduroasă, soarele predomina mare parte din zi si ploile apar numai pe alocuri, mai ales la deal si munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 27 şi 34 de grade, la scara intregii tari.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI LUNI va fi in continuare caldă, cu aproximativ 32 de grade la pranz.