PROGNOZA METEO. Vremea de IARNĂ se întoarce pentru câteva zile

PROGNOZA METEO. Vremea va intra într-un proces puternic de răcire în următoarele zile, fiind aşteptate temperaturi chiar la pragul îngheţului în unele zone, ninsori şi lapoviţe.

17 mart. 2015, 14:56
PROGNOZA METEO. Vremea de IARNĂ se întoarce pentru câteva zile

PROGNOZA METEO. Miercuri, temperaturile continuă să scadă şi vremea devine rece pentru această dată în majoritatea regiunilor. În vest şi in nord-vest, în prima parte a zilei, cerul va fi variabil, dar apoi se va înnora treptat şi numai izolat vor fi mai ales ploi slabe cantitativ. În celelalte regiuni însă norii cerul mai toată ziua şi lasă precipitaţii în jumătatea de est a ţării, iar în sud-est şi în zona Carpaţilor Orientali se pot depăşi izolat 15 l/mp. La ninge se depune un strat nou de zăpadă, dar ninsorile predomină şi în Moldova, iar în Dobrogea şi local în Muntenia şi Transilvaniai, temporar vor fi semnala precipitaţii mixte, ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar în noaptea următoare precipitaţii mixte vor cădea şi în Oltenia. Vântul suflă mai tare în zona montană şi în sud-est, cu viteze de până la 55…65 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în Moldova şi 12 grade în Banat şi sudul Crişanei.

VREMEA IN BUCURESTI. Miercuri vremea va fi rece pentru această dată, cu cerul mai mult noros şi trecător precipitaţii slabe, ploaie peste zi poate mixte peste noapte. Vântul are ceva intensificări, iar maximele vor fi în jur de 5 grade.

Citeşte şi ALERTĂ METEO: Lapoviţă şi NINSORI în jumătate de ţară

PROGNOZA METEO. Joi, meteorologii anunţă o vreme apropiată de normalut termic al datei în vest şi in nord-vest, unde doar temporar izolat plouă slab. În celelalte regiuni vremea va fi rece, mai ales  în sud şi în sud-est, unde cerul e mai mult noros şi temporar vor cădea precipitaţii mixte, iar la munte vor predomina ninsorile. Vântul suflă mai tare pe crestele montane şi izolat în sud şi in vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1…2 grade în Oltenia şi 11 grade în Banat.

VREMEA IN BUCURESTI. De vreme rece şi predominant închisă au parte şi locuitorii Capitalei joi. Temporar, vor cădea precipitaţii mixte, iar mercurul din termomeure urcă până la maxime în jur de 6 grade.

PROGNZA METEO. Vineri, vremea va fi mai prietenoasă şi se ameliorează treptat, adică se încălzeşte şi precipitaţiile vor fi tot mai puţine. Înnorări temporar şi doar pe arii restrânse precipitaţii slabe vor fi în sud, în centru şi în est, unde aşteptăm mai ales ploi şi precipitaţii mixte la munte. În celelalte regiuni cerul va fi variabil. Vântul suflă mai alert în sud-est şi pe crestele munţilor.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3…4 grade în estul ţării şi 11…12 grade în vest.

VREMEA IN BUCURESTI. Vineri, vremea se încălzeşte. Chiar dacă mai sunt înnorări şi trecător mai plouă slab, mercurul urcă în termometre până la 8…9 grade.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea ne răsfaţă cu soare mult mai generos în majoritatea regiunilor şi temperaturi cu câteva grade mai mari decât în ziua precedentă. Doar în primele ore mai sunt înnorări şi izolat câteva picaturi de ploaie în sud-est, iar maximele se vor situa între 8…9 grade în depresiuni şi pe litoral şi 14 grade în regiunile vestice. Duminică e chiar mai cald, până spre 16…17 grade în vest şi în sudul extrem, apoi temperaturile scad uşor. Înnorările se accentuează de duminică după-amiază şi treptat revin precipitaţiile, mai întâi în sud-vest apoi şi în celelalte regiuni.