PROGNOZA METEO. Vremea devine din ce în ce mai caldă, furtunile se potolesc

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme mai caldă decât normalul acestei perioade, cu temperaturi în creştere. Începutul de săptămână va mai fi marcat de furtuni cu grindină, însă şi acestea vor înceta, lăsând loc căldurii.

RomaniaTV.net
26 mai 2018, 15:51
PROGNOZA METEO. Vremea devine din ce în ce mai caldă, furtunile se potolesc

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate la începutul nopții. Vor fi averse și descărcări electrice local în regiunile estice, sud-estice, sud-vestice, la munte și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Dobrogea și Muntenia. Minimele termice vor fi cuprinse între 7 și 18 grade.

BUCUREŞTI
Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru averse redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

DUMINICA

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi caldă în majoritatea zonelor țării. În regiunile vestice, sud-vestice, în centru, precum și la munte instabilitatea atmosferică se va manifesta în special în a doua parte a zilei și vor fi înnorări temporar accentuate și local averse însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe suprafețe mici ploile vor avea caracter torențial și va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și doar izolat averse în general slabe cantitativ, iar în Muntenia și Dobrogea vântul va sufla în general moderat.

Temperaturile maxime se vor situa între 21 de grade pe litoral și 29 de grade, izolat in Transilvania, iar cele minime între 8 și 17 grade.

BUCUREŞTI
Vremea va fi caldă, cu o maximă termică de 27…28 de grade și o minimă de 13…15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 13…15 grade.

LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării. În Carpații Occidentali, Meridionali, local în Crișana, Banat, Oltenia și izolat în Transilvania și Muntenia instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales după-amiaza și seara prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în sud-est și pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor situa între 23 grade pe litoral si 30 de grade izolat in sud-vestul Transilvaniei, iar cele minime, în general, între 7 și 17 grade.

BUCUREŞTI
Vremea va fi frumoasă și ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

MARTI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 grade pe litoral și 31 de grade in sudul Moldovei, iar cele minime, în general, între 7 și 17 grade. Cerul va fi variabil și doar izolat, cel mai probabil în zona de munte, vor fi averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului.

BUCUREŞTI
Vremea se va menține frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 12…15 grade.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va continua să fie mai caldă decât în mod normal la această dată, cu temperaturi maxime cuprinse între 23 și 31 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare la munte și în extremitatea de sud-est a țării, unde după-amiaza și seara pe suprafețe mici vor fi averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și în Dobrogea.

Minimele termice se vor încadra între 10 și 19 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până spre 5…6 grade.

BUCUREŞTI
Vremea va rămâne frumoasă și mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

JOI – SAMBATA

Vremea se va încălzi ușor și treptat și va deveni local călduroasă. Probabilitatea pentru averse va fi în creștere, la început în regiunile vestice și la munte, apoi și în restul teritoriului.